Halil Falyalı cinayetinde Söylemez Kardeşler gözaltına alındı

10-02-2022
Rûdaw
Etiketler Halil Falyalı Cinayet Kıbrıs Söylemez Kardeşler
A+ A-

Haber Merkezi - “Organize suç örgütü lideri” olmakla suçlanan Sedat Peker‘in uyuşturucu ticareti yapmakla suçladığı Halil Falyalı cinayetine ilişkin dün gözaltına alına kişilerin “Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 elemanı olduğu belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından dün 3 kişi gözaltına alınmıştı.

DHA’nın haberine göre gözaltına alınan kişilerin, "Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 elemanı olduğu, cinayetin ardından Kuzey Kıbrıs’tan sürat teknesi ile Türkiye'ye geçtikleri kaydedildi.

Söylemez Kardeşler kim?

Söylemez Kardeşler, çeşitli organize suçlar nedeniyle 1990’lı yıllarda Türkiye’nin gündemine geldi.

1996’da Adana'da asker ve polisler hakkında açılan soruşturmanın iddianamesinde Söylemez Kardeşler'in eski DYP Milletvekili Susurluk davası sanığı Sedat Bucak ve Eminönü Belediye Başkanı Ahmet Çetinkaya'yı lav silahı ile öldürmeyi planladıkları iddia edilmişti.

Söylemez Kardeşler, dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar ve Sedat Bucak'ı kendilerine komplo kurmakla suçladı.

Söylemez Kardeşler’in iddiasına göre Ağar ve Bucak, Emir Söylemez, Resul Söylemez ve şoförleri Ercan Akyol'un ölümünden sorumluydu. Söylemez Kardeşler 1997 yılında tutuklandı. 2002 yılındaki afla dışarı çıktılar. İki yıl sonra haklarında tekrar tutuklama kararı çıkarıldı. Ancak bu sırada Erbil'e gittikleri iddia edildi. İddialara göre Erbil’de de iş insanlarından haraç topluyorlardı. Orada da gözaltına alınıp serbest bırakıldılar. Ardından d Azerbaycan’a gittiler. Kırmızı bültenle arandığı belirtilen Söylemez Kardeşler, 3 Haziran'da da Türkiye'ye iade edildiler.

Ne olmuştu?

Falyalı, önceki akşam Girne’de arabasındayken silahlı saldırıya uğramıştı.  Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Falyalı, hayatını kaybetmişti. Falyalı'nın şoförü Murat Demirtaş ise olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Kuzey Kıbrıs’ta 2010'da bir davada "tehdit" gerekçesiyle yargılanan ve tutuklanan Falyalı, daha sonra serbest kalmıştı.

Falyalı, geçen yıl Ekim ayında "darp", "soygun," ve "zorla alıkoyma" suçlarıyla ilgili bir davada tutuklu olarak yargılanmıştı. Dava, takipsizlik nedeniyle geri çekilmiş, Falyalı Aralık ayında serbest bırakılmıştı.

Falyalı hakkında bir davanın da ABD'de devam ettiği belirtiliyor.

“Elinde kasetler var”

Sedat Peker uyuşturucu ticaretinin Kıbrıs ayağı olduğunu belirttiği Halil Falyalı'nın elinde Türkiye üst düzey yöneticilerine dair kasetler bulunduğunu iddia etmişti.  Kıbrıs’ta lüks otel de işleten Falyalı’nın çok sayıda “ünlü” ile çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli