Kürtler, Ermeniler ve Türklerin gündemi: Referandum!

09-09-2017
Rûdaw
İstanbul'dan referanduma destek
İstanbul'dan referanduma destek
Etiketler Kürdistan Referandumu Kürtler Ermeniler Türkler
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) - Türkiye’nin İstanbul kentinde yaşayan Kürtler, 25 Eylül’de yapılacak olan bağımsızlık referandumuna tam destek veriyor.

 

Kürdistan Bölgesi’nde 25 Eylül’de yapılacak olan bağımsızlık referandumuna birçok kesimden destek var.

 

İstanbul’da yaşayan Kürtlerin yanı sıra, Ermeniler ve Türkler de bağımsızlık referandumunu yakından takip ediyor.

 

Rûdaw’a konuşan üniversite öğrencisi Ayşenur İnik, Kürtlerin 100 yıldır 4 parçaya bölündüğünü belirterek, “En azından 4 parçadan birinde Kürtlerin devlet olabilmesi güzel. Bu durum diğer parçalardaki Kürtler için de fırsat olacaktır” dedi.

 

Ermeni olan Lezgin Kitapçiyan ise, “26 yaşındayım. Kendimi bildiğimden beri özgür bir Kürdistan’ın olmasını istiyorum. Güney’den başlıyoruz. Bu bizim yüz yıllık beklentimizi yerine getirecek” ifadelerini kullandı.

 

Rıskat Yılmaz adlı Türk de, “Bir Türk olarak Kürtlerin de kendi kaderini tayin etme hakkına sahip olduğunu düşünüyorum. Bu hak verilmezse dahi eşitliğin olmasından yanayım” diye konuştu.

Sosyal medya fenomeni Jiyan Kara da, yakın zamanda bağımsızlık için bir video çekeceğini söyledi.

 

Jiyan Kara, “Ortadoğu’da barışın sağlanması için bağımsız bir Kürdistan’ın olması gerekiyor. Ortadoğu’daki halklar ve dinler içinde bağımsız bir Kürdistan, barış köprüsünü oluşturacaktır” dedi.

 

25 Eylül’ün bir fırsat olduğunu dile getiren Ahmed Arif adlı işçi ise, “Bu bir fırsattır ve çok önceden olması gerekiyordu” ifadesini kullandı.

 

Maaz Abrahimoğlu adlı eğitimci, “Biz burada HDP taraftarıyız. Güney’de ise Barzani ve KYB’den yanayız. Kürtlerin birliğini istiyoruz. Bağımsızlık bizim rüyamızdır” diye konuştu.

 

Güney Kürdistanlı Şivan Zevke ise, referandum konulu şiirini okuyarak, bağımsızlığa tam destek verdiğini belirtti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli