İzmir'de AK Parti ve CHP gerginliği: Taraflar birbirini suçladı

09-05-2023
Etiketler Savcı Sayan AK Parti CHP Sevda Erdan Kılıç İzmir
A+ A-

Haber Merkezi – Dün İzmir Buca'da CHP’nin seçim afişlerinin asılı olduğu bir kıraathanede yaşanan taşkınlığa ilişkin CHP’li vekil Sevda Erdan Kılıç ve AK Partinin İzmir adayı Savcı Sayan birbirlerini suçladı.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Buca'da CHP'nin seçim afişlerinin asıldığı bir kıraathaneye Savcı Sayan ve beraberindeki 30 kişinin taşlı saldırı girişiminde bulunduğunu iddia etti. Sayan ise kendilerinin saldırıya uğradığını ve 3 kişinin yaraladığını ileri sürdü.

Kılıç, "Sükunet!! Elleriyle taş atanlar değil, kalp yapanlar kazanacak" derken, Sayan ise kendilerinin saldırıya uğradığını öne sürdü. Sayan, "Lanet saldırıda çalışma ekibimden üç arkadaşımı yaraladılar, bu vahşeti kınıyoruz ama biz onlara benzemeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da taşlı saldırıya uğramasının ardından bir olay da İzmir'in Buca ilçesinde yaşandı. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP pankartlarının asıldığı bir kıraathaneye saldırı girişiminde bulunulduğunu söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıç, grubun başında AK Parti İzmir Milletvekili adayı Savcı Sayan'ın olduğunu iddia etti.

Kılıç, "Buca Çamlıkule'de 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun afiş ve pankartlarının olduğu bir kıraathaneye Savcı Sayan ve beraberindeki yaklaşık 30 kişilik bir grupla saldırı gerçekleştirildi. Sükunet!! Elleriyle taş atanlar değil, kalp yapanlar kazanacak" dedi.

" Size boyun eğeceğimizi mi düşünüyorsunuz"

Twitter hesabından açıklama yapan Savcı Sayan ise, kendilerinin saldırıya uğradığını öne sürdü. Sayan, şunları söyledi:

" Siz Allah’tan korkmuyor,kuldan utanmıyorsunuz. Ben İzmir’de yaptığım seçim çalışmalarında her yer yerde sizin seçim ofislerinizi ziyaret ettim..

Bugün kumarhanenin önünden otobüsümüzle geçerken,kumarhane de oturanlar zafer işaretleri ile bana saldırıp Sayın cumhurbaşkanımıza ve bana hakaret ettiler otobüsümüzün camını kırdılar “aşağıya inip niye bunu yapıyorsunuz”diyen danışmanımın kafasını okey ıstakasıyla kırdılar. Arkadaşları danışmanımı polislerle birlikte zor kurtarmışlar..Hala saldırıyı biz yapmış oluyoruz. Biz gecenin bir yarısı çalışmadan dönerken niye saldıracağız. Akıl mantık bunu kabul eder mi ? 5 gün önce otobüsümün camını parçaladınız... 2 gün önce Buca gölette piknik alanında seçim minibüslerinizle otobüsümün önünü kesip yol vermediniz dakikalarca zafer işareti yaparak halay çektiniz. Sloganlar attınız yine sakinliğimizi koruduk. Siz saldırılarla bizi korkutacağınızı mı zan ediyorsunuz.

Size boyun eğeceğimizi mi düşünüyorsunuz. Bugüne kadar yalan iftira ve baskı ile işi götürmeye çalıştınız. Artık bunları unutun. Bugüne kadar bütün tahriklerinize rağmen memleketimizin selameti ve huzuru için hep sustuk. Tahriklerinize rağmen duruşumuzu bozmadık. Biliyorum topladığım kalabalıklar, yaptığım çalışmar, birlik ve beraberlik sözlerim sizi rahatsız etmiş. Ama biz kardeşlik sözlerini söylemeye devam edeceğiz..

Ayrıca Bu kumarhane ne zamandan beri sizin seçim ofisiniz oldu.. Karar verin bu mekan kumarhane mi , seçim ofisiniz mi?"

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli