Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınan 53 kişi serbest bırakıldı

09-02-2021
Rûdaw
Etiketler İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci
A+ A-

Haber Merkezi – İstanbul Kadıköy'deki 4 Şubat'ta gerçekleştirilen Boğaziçi eyleminde gözaltına alındıktan sonra tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 53 kişi çeşitli adli kontrol şartları ile serbest bırakıldı.

Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanlığı kararı ile Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasına karşı Kadıköy’de düzenlenen eylemde gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilen 53 kişi hakkında karar açıkladı.

4 Şubat'ta, Kadıköy'de gerçekleştirilen gösteride gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayına sevk edilenlerin hakimlik sorguları tamamlandı.

Anadolu Sulh Ceza Hakimlikleri, tutuklanmaları istemiyle sevk edilen 33 kişinin de aralarında bulunduğu toplam 53 kişinin adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmasına karar verdi.

Hakimlikler, 53 kişi hakkında, "yurt dışına çıkış yasağı", "konutu terk etmeme" ve "imza verme zorunluluğundan" oluşan değişik adli tedbirlerinin uygulanmasına hükmetti.

Ne olmuştu?

Kadıköy'de 4 Şubat'ta gerçekleştirilen gösteride toplam 65 şüpheli gözaltına alınmış, bu kişilerden 4'ü yaşı küçük olduğu gerekçesiyle emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Anadolu Adalet Sarayına sevk edilen 61 kişiden 8'i savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Savcılık, 33 kişiyi "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçundan tutuklanmaları istemiyle, 20 kişiyi de adli kontrol altına alınmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli