İletişim Başkanlığından 'Gazzeliler Türkiye'ye yerleştirilecek' iddialarına yanıt

08-11-2023
Etiketler Gazze Türkiye Filistin İsrail Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı
A+ A-

Haber Merkezi – Gazze’den ayrılan sivillerin Türkiye'ye yerleştirileceğine ilişkin iddialara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından açıklama geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken arasındaki görüşmede, ''Sivillerin Gazze'den çıkarılarak Türkiye'ye yerleştirilmesi'' gibi bir konunun gündeme gelmediğini ve herhangi bir anlaşma yapılmadığını bildirdi.

"İddialar doğru değil"

Merkezden yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarındaki, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın "Gazzelilerin tahliyesinde anlaştıkları ve Gazzelilerin Türkiye'ye yerleştirileceği" iddiasının doğru olmadığı duyuruldu.

"Sivillerin Gazze'den çıkarılması konusunda herhangi bir anlaşma yapılmamıştır"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD'li mevkidaşı Antony Blinken arasındaki görüşmede, 'sivillerin Gazze'den çıkarılarak Türkiye'ye yerleştirilmesi' gibi bir konu herhangi bir surette gündeme gelmemiş, sivillerin Gazze'den çıkarılması konusunda herhangi bir anlaşma yapılmamıştır. Türkiye ve ABD'den diplomatik kaynaklar, 'görüşmede sivillerin korunması, Gazze'deki sivillere insani yardımın ulaşmasının sağlanması ve Gazze'de yaşayan insanların yerlerinden edilmesinin önlenmesinin' konuşulduğunu açıklamıştır. Ayrıca Blinken'ın iddia edildiği gibi bir açıklaması bulunmamaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli