PDK - Bakur: Seçmenden sarı kart

08-06-2015
Cesim İlhan
Etiketler PDK - Bakur Sertaç Bucak
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) – Kürt Demokratları Platformu (PDK – Bakur) Başkanı Sertaç Bucak, seçimde Kürtler’in HDP’ye büyük bir kredi açtığını ve “Türkiyelileşme” projesinin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Bucak, HDP’ye Kürdistan’da müthiş bir oy kayması olduğunu belirterek, şunları söyledi: 

 

“HDP önemli bir başarı elde etti. Kürt halkı HDP’ye çok büyük bir kredi açtı. Özellikle Diyarbakır’da ve Kürdistan’ın belli başlı illerinde HDP’ye müthiş bir oy kayması var. Ben bu tevveccühu HDP’nin Türkiyelileşme siyasetini yerinde bir gözden geçirmesi için bir neden olabilir diye düşünüyorum.”

 

Bu seçimde koalisyon çıktığını söyleyen Bucak, Türkiye’de koalisyonun her zaman iyi işlenmediği, kargaşalara, tartışmalara sebep olduğunu belirtti.

 

AK Parti’nin MHP ile koalisyon kuracağını sanmadığını ifade eden Bucak, “AK Parti’nin erken seçimi de gözönüne alarak HDP ile bir koalisyon yapmaya daha yakın olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

KDP Başkanı, seçmenin kendisine tepeden bakan, sert bir dil kullanan yönetim istemediği, başkanlık sistemine de karşı olduğunu söyledi.

 

Bucak, “Seçmen AK Parti’ye sarı kart gösterdi. AK Parti’nin kendini yeniden gözden geçirmesi gerekir. AK Parti’nin içinde de önemli tartışmaların olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli