PDK Bakur’dan birlik kararı: En yakın zamanda kongre ile duyurulacak

05-05-2024
Etiketler Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur (PDK-Bakur) Parti Kongre
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Demokrat Partisi-Bakur (PDK-Bakur), parti içerisindeki tarafların örgütsel birlik konusunda uzlaşma sağladığını ve bunu en yakın zamanda gerçekleştirilecek olan bir genel kongre ile duyurulacağını açıkladı.

PDK-Bakur’dan yapılan yazılı açıklamada, parti içerisinde ayrışan taraflar arasında uzun süren diyaloğun ardından partinin örgütsel bütünlüğünü sağlama temelinde görüş birliğine varıldığı belirtildi.

Açıklamada, “Bugün bu sürecin bir üst aşamaya gelmiş olması ve birlik kararının alınmış olması sevinç ve gurur kaynağıdır. Her iki tarafın yetkilileri ve taraftarları, PDK-Bakur'un en yakın zamanda örgütsel birliğini oluşturması ve genel kongreye gitmesi sonucuna vardılar” denildi.

PDK-Bakur’un bağımsız bir politika ve ulusal sorumlulukla bir araya gelerek yeni bir sayfa açma konusunda kararlılığına vurgu yapılan açıklamada, “1965'ten bugüne PDKT'nin mirasını taşıyan tüm kişi ve tarafları genel bir kurultayla bir araya getirmek ve güçlü bir partiyle PDK-Bakur’un emekçileri ve savunucularının ruhunu şad etmek istiyoruz. Bu tavrı ise tarihi bir adım olarak değerlendiriyoruz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, geçen sürecin PDK-Bakur’a verdiği zararlar nedeniyle özeleştiri yapıldı ve tüm girişimlere rağmen bir tarafın “birlik çağrılarına” yanıt vermediği ve Nisan 2024’te farklı bir logo ile açıklama yayımladığı kaydedildi.

“PDK-Bakur'un mirasına sahip çıkan tüm emekçilere ve destekçilere çağrımız şudur” denilen açıklamada, “Gelin Kuzey Kürdistan'daki bu sıkıntılı duruma hep birlikte çare olalım. PDK-Bakur örgütlenmesini ve siyasetini hep birlikte güçlendirelim, ülkemizin kuzeyinde milli davayı güçlendirelim” denildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.