SİVAS - Düzensiz göçmenleri taşıyan otobüs devrildi: Ölü ve yaralı var

07-11-2022
Etiketler Sivas Kaza Düzensiz göçmen
A+ A-

Haber Merkezi - Sivas’ta düzensiz göçmenleri taşıyan bir otobüs devrildi, kazada çok sayıda ölü ve yaralının  olduğu bildirildi.

Kaza Malatya-Kayseri Kara Yolu, Sivas’ın Gürün ilçesi, Mazıkıran mevkiinde gerçekleşti.

Geri gönderme merkezine götürülen düzensiz göçmenleri taşıdığı belirtilen, sürücüsü ve plakası henüz öğrenilemeyen otobüs, Malatya-Kayseri kara yolu Mazıkıran mevkisinde kontrolden çıkarak devrildi.

İlk belirlemelere göre,2 kişi yaşamını yitirdi, 6'sı ağır 30 kişi yaralandı. Yaralıların arasında 2 de jandarma bulunuyor.

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda AFAD, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Suriyeli göçmen sevkiyatı yapan bir otobüsün devrildiğini belirten Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kazada 2 kişinin öldüğü, 6'sı ağır 30 yaralının olduğunu ve otobüsten bulunan 5 jandarmadan 2'sinin hafifi yaralandığını belirtti.

Sivas Valisi açıklamasında şu ifadeler eyer verdi:

Kazanın otobüsün yoldan çıkması ve şoförün kontrolü kaybetmesi sonucunda meydana geldiğini tahmin ediyoruz.  Otobüs İstanbul’dan Diyarbakır’a göçmen sevkiyatı yapan bir otobüs. Göçmenleri geri gönderme merkezine götürüyor.  İçerisinde 45 yolcu var, 5’i jandarma personeli, 38’i ise göçmen. Suriyeli göçmenlerden vefat, 6 ağır yaralı var, 2 hafif yaralı var, diğerlerinin durumu iyi. Jandarma personelinin durumları iyi. Ağır yaralıları bölgedeki hastanelere sevk ediyoruz.  İstanbul’daki Suriyeli göçmenleri Diyarbakır’daki merkeze götürüyor."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli