İspanya’da yakalanan Muhammed Yakut hakkında yeni gelişme

07-09-2023
Etiketler Muhammed Yakut İspanya Türkiye Interpol
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle hakkında yürütülen soruşturma kapsamında kırmızı bülten kararı çıkarılan Muhammed Yakut'un İspanya'dan iadesini talep etti.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Başsavcılık, İspanya'nın kuzeyindeki Santander kentinde önceki gün polis tarafından yapılan kimlik kontrolüne takılarak yakalanan Yakut’un Türkiye'ye iadesini istedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada yaptığı paylaşımları gerekçe göstererek Yakut hakkında soruşturma başlatmış ve "birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma" suçlarından 6 Mayıs'ta tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarmıştı.

Başsavcılık, Yakut ile ilgili kırmızı bülten talebini Adalet Bakanlığına göndermişti.

Mayıs ayında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen yazıda, savcılığın Muhammed Yakut hakkında kırmızı bülten çıkarılmasının istendiği hatırlatılmıştı.

Bu talebe istinaden İnterpol-Europol Daire Başkanlığınca yapılan çalışmalar neticesinde Yakut hakkında İnterpol Genel Sekreterliğince yayımlanan kırmızı bültenin bir sureti Başsavcılığa gönderilmişti.

Soruşturma kapsamında ayrıca bilgi, belge ve video temin ettiği iddiası üzerine gözaltına alınan gazeteci Can Tanrıyar'ın şüpheli Yakut'la birlikte bir kişiye yönelik "nitelikli yağmaya teşebbüs" eyleminde bulunduğu belirtilmişti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Tanrıyar, 29 Nisan'da "kişisel verileri ele geçirme veya yayma" ve "yağmaya teşebbüs" suçlarından tutuklanmıştı.

Aslen Diyarbakırlı olan Muhammed Yakut “Deliler delisi” isimli YouTube kanalında iktidar ve iktidara yakın iş insanları ile ilgili çeşitli iddialarda bulunmuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli