Sakarya'da Kürt işçilere saldıran 2 kardeş hakkında karar çıktı

07-09-2020
Etiketler Sakarya Mardin İşçi
A+ A-

Haber Merkezi - Sakarya'da, Mardin’den giden mevsimlik tarım işçilerinin darbedilmesiyle ilgili gözaltına alınan kardeş 2 kardeş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mardin’in Mazıdağı ilçesinden Sakarya'ya giden 16 fındık işçisine saldırarak darp eden ve hakaret eden iki kişi, işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Savcılık sorgularının ardından nöbetçi hakimliğe çıkarılan 2 şüpheli, adli kontrol şartıyla salıverildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kocaali Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, olaya karıştığı belirlenen K.C. ve H.C. hakkında “tehdit” ve “yaralama” iddiasıyla gözaltı kararı alınmıştı.

Ne olmuştu?

Mardin’in Mazıdağ ilçesine bağlı Kelek mezrasından Sakarya’ya fındık bahçelerinde çalışmak için giden 16 işçi, geçtiğimiz gün burada işverenlerden biri ve aile fertlerinin saldırısına uğradı.

Kocaali ilçesinin Köyyeri Mahallesi'nde yaşanan olayda, tarla sahiplerinden biri diğeri ile yaşadığı anlaşmazlığın ardından tarlaya gelerek işçilerin burayı terk etmesini istedi. İşçilere hakaret eden bu kişi, kendisine itiraz eden işçilerden birini linç etmek istedi.

Ardından ailesinin de olaya müdahil olması ile birlikte işçilerin bulunduğu eve saldırı gerçekleştirildi.

Saldırıya uğrayan işçiler, kendilerine ağır hakaret ve küfürler edildiğini ve tesadüf eseri karşılarına çıkan Mardinli bir şoförün minibüsü ile Mardin’e döndüklerini anlattı.

Kürt işçilere bu saldırı geniş kesimlerin tepkisine yol açtı. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli