SPECTRUM HOUSE ARAŞTIRDI - Kürt seçmenin seçim ittifakı eğilimi kimden yana?

2 saat önce
Rûdaw
Etiketler Kamuoyu araştırma şirketi Spectrum House Kürt seçmen İttifaklar
A+ A-

Haber Merkezi - Kamuoyu araştırma şirketi Spectrum House, Kürt seçmenin partilerle seçim ittifakı kurma konusundaki eğilimlerini ölçtü.

Spectrum House'un yaptığı araştırmada, katılımcıların yüzde 56’sı CHP ve DEM Parti’nin gelecek seçimlerde birlikte hareket etmesini olumlu bulurken, yüzde 34,5’si olumsuz bulduğunu belirtti.

“CHP ve DEM Parti’nin gelecek seçimlerde birlikte hareket etmesini nasıl değerlendirirsiniz” sorusu siyasi parti tercihlerine göre değerlendirildiğinde CHP’li katılımcıların yüzde 59’u olumlu, yüzde 16,1’i çok olumlu, yüzde 11,2’si olumsuz, yüzde 4,3’ü ise çok olumsuz yanıtlarını verdi.

DEM Parti’ye (HDP / Yeşil Sol Parti) oy verenlerin yüzde 52,1’i olumlu, yüzde 17,2’si çok olumlu, yüzde 16,2’si olumsuz, yüzde 4,9’u çok olumsuz, yüzde 9,6’sı ise kararsızım yanıtlarını verdi.

“DEM Parti’nin önümüzdeki seçimlerde hangi partilerle ittifak yapmasını istersiniz” sorusuna katılımcıların yüzde 38,2’si CHP, yüzde 10,9’u AK Parti, yüzde 9,3’ü TİP, yüzde 3’ü Yeniden Refah Partisi, yüzde 1,9’u Hüda Par, yüzde 1,6’sı Deva Partisi, yüzde 1,3’ü MHP, yüzde 1,2’si İYİ Parti, yüzde 0,7’si Gelecek Partisi yanıtını verirdi. “Yapılmasını istemiyorum” diyenlerin oranı yüzde 30,1 oldu.

CHP ve DEM Parti seçmeni ittifaka sıcak bakıyor

“DEM Parti’nin önümüzdeki seçimlerde hangi partilerle ittifak yapmasını istersiniz” sorusu bölge bazlı değerlendirildiğinde Kürt illerinde “CHP ile ittifak yapılsın” diyenlerin oranı yüzde 36, “ittifak yapılmasın” diyenler yüzde 34,3, “AK Parti ile ittifak yapılsın” diyenler yüzde 11,5 olarak ölçüldü.

“CHP ve DEM Parti’nin gelecek seçimlerde birlikte hareket etmesini nasıl değerlendirirsiniz” sorusu siyasi parti tercihlerine göre değerlendirildiğinde CHP’li katılımcıların yüzde 59’u olumlu, yüzde 16,1’i çok olumlu, yüzde 11,2’si olumsuz, yüzde 4,3’ü ise çok olumsuz yanıtlarını verdi. DEM Parti’ye (HDP / Yeşil Sol Parti) oy verenlerin yüzde 52,1’i olumlu, yüzde 17,2’si çok olumlu, yüzde 16,2’si olumsuz, yüzde 4,9’u çok olumsuz, yüzde 9,6’sı ise kararsızım yanıtlarını verdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Video alıntısı / Rûdaw

‘Gaybubet evleri’ne operasyon: 1,2 milyon TL değerinde altın ele geçirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada örgüte üye oldukları HTS ve ankesör kayıtları ile tespit edildiği belirtilen kişilerin, adli takipten kurtulmak amacıyla sahte kimlik kullandıkları kaydedildi.