Suriye sınırından Yunanistan sınırına askeri sevkiyat

06-09-2020
Rûdaw
Etiketler Türkiye Yunanistan sınırı Askeri Sevkiyat Suriye sınırı Hatay Edirne
A+ A-

Haber Merkezi - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Yunanistan sınırına tank sevk etmeye başladı.

Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz’de yaşanan gerginliğin ardından, Türkiye Hatay’dan Edirne’ye askeri sevkiyat gerçekleştirdi.

Suriye sınırındaki Hatay'ın Reyhanlı ve Kumlu ilçelerinde konuştu tanklar, tırlara yüklenerek Edirne istikametine doğru yola çıktı.

Yaklaşık 40 tank yüklü iki tır konvoyu dün öğleden sonra Suriye sınırından ayrıldı.

Konvoyun İskenderun limanından trenle Edirne'ye sevk edilmesi bekleniyor.

Öte yandan, Türkiye ve Kıbrıs Türkleri tarafından 6-10 Eylül'de "Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı" yapılacak.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, “Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarınca 6-10 Eylül'de gerçekleştirilecek tatbikat, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde” icra edilecek.

Doğu Akdeniz gerginliği

Doğu Akdeniz'de var olduğu tahmin edilen zengin doğal gaz ve petrol yatakları nedeniyle, bu bölgenin egemenlik haklarının kime ait olduğu konusunda Türkiye, Yunanistan ve AB üyesi Kıbrıs Cumhuriyeti arasında gerginlik yaşanııyor.

Doğu Akdeniz'de son olarak Yunanistan, Fransa ve Kıbrıs Cumhuriyeti ile Türkiye de Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile ortak tatbikat yaptı.

Türkiye ayrıca yeni bir Navtex ilan ederek, 11 Eylül'e kadar Anamur ile Kıbrıs arasında atış talimi yapacağını duyurmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli