Metina’da mayına basan asker hayatını kaybetti

06-06-2021
Rûdaw
Etiketler TSK MSB Metina PKK Mayın
A+ A-

Haber Merkezi – Metina’da mayına basarak yaralanan bir askerin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina bölgesinde icra edilen “Pençe Yıldırım” operasyonu kapsamında, bir askerin mayın/EYP'ye (El Yapımı Patlayıcı) basarak yaralandığını, daha sonra hastaneye kaldırılan askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Bakanlığın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, hayatını kaybeden askerin Piyade Uzman Çavuş Samet Şeker olduğu belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 23 Nisan 2021 tarihinden bu yana Duhok’un Amedi ilçesi kırsalında bulunan Metina, Zap ve Avaşin-Basyan sınır bölgelerinde PKK’ye yönelik başlattığı “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” operasyonları devam ediyor.

Sözkonusu operasyonlarda şiddetli çatışmalar devam ederken her iki taraftan da kayıplara dair farklı açıklamalar yapılıyor.

Çatışma ve bombardımanlar nedeniyle bölgede şu ana kadar 5 köy boşaldı, binlerce dönümlük arazi yandı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Esenyurt'taki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde partisince düzenlenen toplu üye katılım törenine katılarak, yeni üyelere parti rozetini taktı. / Foto: AA

Özgür Özel: Bahçeli, DEM’in elini sıktı diye ne Bahçeli ne Erdoğan ile anayasa yaparız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, normalleşme tartışmalarına ilişkin, “Bahçeli, DEM’in elini sıktı diye biz ne Bahçeli ne Erdoğan ile oturur anayasa yaparız. Bizim sözümüz belli, Anayasa'ya uymayanlarla anayasa konuşmuyoruz, konuşmayacağız” dedi.