Erdoğan’dan Mahmur Kampı açıklaması!

06-06-2021
Rûdaw
Etiketler Mesud Barzani Amedi Peşmerge PKK Türkiye Mahmur Kampı SİHA
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmur Kampına düzenlenen hava saldırısında kampın genel sorumlusu “Doktor Hüseyin” kod adlı Selman Bozkır’ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mahmur Mülteci Kampı'na dün SİHA’larca gerçekleştirilen hava saldırısına ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Buradan Milletimize güzel bir haber vermek istiyorum. Terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticisi ve Mahmur genel sorumlusu “Doktor Hüseyin” kod adlı Selman Bozkır, dün Milli İstihbarat Teşkilatı’mızın kahramanları tarafından etkisiz hale getirildi.”

Ancak konuya ilişkin PKK’den şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

 Ne olmuştu?

Mahmur Mülteci Kampına dün silahlı insansız hava araçları ile bir saldırı gerçekleştirildi.  

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Erbil İl Teşkilatı Sorumlu Yardımcısı Reşad Galali, saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Pêşmerge Mahmur-Gwer Sorumlusu Sirwan Barzani de Rûdaw’a verdiği demeçte, saldırının kamp yakınında bir bölgeye düzenlendiğini doğruladı.

PKK’ye yakın medya da saldırının TSK tarafından gerçekleştirildiği yazıldı ancak herhangi bir can kaybı olup olmadığı belirtilmedi.

Irak Cumhurbaşkanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada ise Mahmur Kamp alanına gerçekleştirilen SİHA saldırısına da dikkat çekilerek, saldırının, mülteciler de dâhil olmak üzere vatandaşların hayatlarını tehlikeye atan "tehlikeli bir tırmanış olduğu, uluslararası hukuka bağdaşmadığı" belirtildi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli