HDP'li Sancar'dan Kobani olaylarına ilişkin açıklama: Sivil bir komisyon araştırsın

05-10-2020
Rûdaw
Etiketler HDP Halkların Demokratik Partisi Mithat Sancar İsmail Küçükkaya
A+ A-

Haber Merkezi - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisine yönelik gözaltı kararlarına ilişkin, "52 insan yaşamını kaybetti. Birçok insan vahşice katledildi. Gerçekte ne oldu? Efkan Ala’nın işaret ettiği güvenlik güçlerinin içindeki karanlık odaklar kimdi? HDP'nin sorumluluğu var mı? Sivil bir komisyon araştırsın" dedi.

Fox Tv'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP'ye yapılan 'Kobanê eylemleri' soruşturması kapsamında gözaltına alınan 20 kişiden 17'sinin tutuklanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sancar, "6-8 Ekim’de Kobanê’ye bir bakan eşliğinde gittik. Akil İnsanlar Heyeti üyesi olarak beni Mürşitpınar’dan Kobanê’ye geçiren bir bakandı. 6-8 Ekim’den bir hafta önceydi. Sırrı Süreyya Önder 48 saat İçişleri Bakanı’nın odasındaydı" ifadelerini kullandı.

"6-8 Ekim’de çok karmaşık 3 gün yaşandı" diye konuşan Sancar, "52 insan yaşamını kaybetti. Birçok insan vahşice katledildi. Gerçekte ne oldu? Efkan Ala’nın işaret ettiği güvenlik güçlerinin içindeki karanlık odaklar kimdi? HDP'nin sorumluluğu var mı? Sivil bir komisyon araştırsın" diye konuştu.

Yapılan operasyonlara rağmen gençler için birinci parti olduklarını dile getiren Sancar, "Biz gençlere barış vaat ediyoruz. Siyasetteki varlık nedenimiz bu" dedi.

Sayıştay'ın köprü ve otoyol raporunu da değerlendiren Sancar, "Sayıştay 30 milyar açık tespit etmiş ki baskı altında çalışan bir kurum olarak ancak bu kadarını söyleyebilmiş. Tüm bu yolsuzlukların sorumlularını açığa çıkarmak bizim sorumluluğumuzdur" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin

İYİ Parti'den istifa eden belediye başkanı CHP'ye katıldı

Edirne'de temmuz ayında İYİ Parti'den istifa eden Uzunköprü Belediye Başkanı Ediz Martin, CHP'ye katıldı. Martin, "Baba ocağının kapılarını bize yeniden açan Özgür Özel'in yoluna, yoldaş olmak için buradayım" dedi.