Cevdet Yılmaz'ın yakınları: Kabinede 4 Kürdün görev alması önemli

05-06-2023
Ali Haydar Gözlü
Cevdet Yılmaz'ın yakınları / Foto: Rûdaw
Cevdet Yılmaz'ın yakınları / Foto: Rûdaw
Etiketler Cevdet Yılmaz Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Bingöl
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede, Cevdet Yılmaz'ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine atanması memleketi Bingöl'de (Çewlig) sevinçle karşılandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede,  Cevdet Yılmaz Cumhurbaşkanı Yardımcısı oldu.

23, 24, 26 ve 27'nci dönem Bingöl, 25'inci dönemde ise Diyarbakır milletvekili seçilen Cevdet Yılmaz, 60'ıncı hükümette Devlet Bakanı, 61, 62 ve 64'üncü hükümetlerde Kalkınma Bakanı, 63'üncü hükümette de Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı.

 Cevdet Yılmaz'ın yeni kabinede Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev alması, memleketi Bingöl'de ve köyü Şaban’da(Şavvun) sevinçle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Bingöl(Çewlig) merkeze 17 kilometre uzaklıkta bulunan Şaban(Şavvun) köyünde  bulunan yakınları ve köylüleri Rûdaw Dersim muhabiri Ali Haydar Gözlü'ye konuştu. Yakınları, Yılmaz'ın çalışkanlığı, dürüstlüğü ve ailesinin de yardım severliği ile ön plana çıktığını belirtiyor.

1967 yılında Bingöl'de 7 kardeşten 5'incisi olarak dünyaya gelen Cevdet Yılmaz'ın yakınları, kabinede 4 Kürt insanın önemli görevler almasının kendilerini mutlu ettiğini belirtiyorlar.

Devletin başına gelecek insanların “dürüst” ve “namuslu” kişiler olması gerektiğini belirten Şaban köylüleri, Cevdet Yılmaz'ın başta bölge illeri olmak üzere Türkiye'de yaşanan öneclikli işsizlik olmak üzere ekonomik sorunlara çözüm bulmasını istiyor.

Cevdet Yılmaz'ın Şaban(Şavvun) köyündeki akrabası Hüseyin Burulday, "Çok başarılı bir adam, devlet de halk da her kesim sevindi. Taziyemize gelip, gider. İyi günümüzde kötü günümüzde her zaman sorar insanlarını. Cevdet Yılmaz başarılı bir öğrenciydi, cenabı hak yardımcısı olsun. Türkiye Cumhuriyeti de daha iyi olur"dedi.

Kemal Burulday, "Cevdet Yılmaz, hayırlı uğurlu olsun hepimize. Başarılı bir insandı, ilkokuldan üniversiteye kadar hep birincilik ile bitirdi. Amerika’da staj gördü  Bilkent üniversitesini de birincilik ile bitirdi. 4 Kürt bakanın Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinden olması çok iyi. 4 bakan da dürüst ve başarılı. Umarım zayıf olan ekonomiyi düzeltirler "diye konuştu.

Ramazan Bulmuş, "Cevdey Yılmaz köylümüz, her taziyede gelir buluşuruz. Çok mutlu olduk, Allah kendisini başarılı etsin"ifadesini kullandı.

Uzun yıllar önce köyünü terk eden Cevdet Yılmaz, yıkılan evlerinin arsasını taziye evi yapılması için köylülere bağışlamış. Cevdet Yılmaz, köyde halen arazileri bulunan kendisine ait tarım arazilerini vatandaşlara ücretsiz tahsis etmiş.Köylüler bu arazileri ekerek gelir elde ediyor, geçimlerini sağlıyor.

Hüseyin Burulday, "Cevdet Yılmaz, bu arsayı bize verdi. Biz de taziye evi yaptık. Burada insanlar taziyeleri kabul ediyor. insanlarımız rahat etti. Köydeki arazilerini de ekilmesi için bize verdi" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli