Sakarya’da Kürt işçilere saldırı

04-09-2020
Rûdaw
Etiketler Sakarya Kürt işçi Saldırı Fındık işçisi Mardin
A+ A-
Haber Merkezi - Mardin’den Sakarya’ya çalışmak için giden Kürt işçiler, bahçe sahipleri tarafından darp edildi.

Mardin’in Mazıdağı ilçesinden Sakarya'ya giden 16 fındık işçisinin işveren ve köylülerin saldırısına uğradığı iddia edildi. Fındık işçileri, saldırı sonrası memleketlerine dönmek için yola çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Sakarya Valiliği’ni etiketleyerek, “Mardin’den Sakarya’ya çalışmak için gelen mevsimlik tarım emekçilerine, kucağında bebeği olan kadınlara darp...Bu görüntüleri izledikten sonra adli soruşturma başlatacak mısınız?” ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu, saldırı anına ait görüntüleri de mesajıyla birlikte paylaştı.

Sakarya Valiliği, saldırının ardından medyada çıkan haberlere ilişkin yaptığı açıklamada, kentte fındık bahçesi sahipleri ile işçiler arasında kavga yaşandığı ama medyada yansıyan olayla bir ilgisinin olmadığını iddia etti.

Açıklamada, 22 Ağustos'ta Kocaali'de bahçe sahipleri arasında yaşanan ve Mardinli 2 işçi ile Düzceli 1 işçinin yaralandığı farklı bir olaya yer verilerek, habere konu olan olaya ilişkin Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile 112 Acil Çağrı Merkezine intikal eden herhangi şikayet olmadığı belirtildi.

Valilik açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün bazı sosyal medya platformları ile haber sitelerinde ilimizde mevsimlik tarım işçilerinin darp edildiği yönünde iddialara yer verilmiştir.

Konu ile ilgili yapılan araştırmada; 22.08.2020 tarihinde İlimiz Kocaali ilçesinde fındık bahçesinin sahipleri arasında yaşanan tartışmanın sonucunda arbede yaşandığı, şahıslardan birinin aracını diğer kişinin üzerine sürdüğü, bu esnada Mardin nüfusuna kayıtlı iki kadın işçi ile Düzce nüfusuna kayıtlı bir erkek işçinin yaralandığı, olayın yargıya intikal ettiği ve Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat yapılarak soruşturmanın devam ettiği anlaşılmıştır. Bu konunun bugün değişik sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen olayla bir bağlantısı tesbit edilememiştir.”

Türkiye kentlerine giden mevsimlik işçilere her yıl farklı illerde ırkçı saldırılar düzenleniyor. Geçen yıl da Sakarya’da Kürt bir işçi öldürülmüştü.

Bu yılın Temmuz ayında da Yozgat’ın Çekerek ilçesinde orman işçisi olarak çalışan Kürt işçiler, köy muhtarları ve köylülerin saldırısına uğramıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli