‘Kongre HDP’nin kapatılabilecek bir tabela partisi olmadığını gösterdi’

04-07-2022
Rûdaw
Etiketler HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç HDP Kongre
A+ A-

Haber Merkezi - HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP'nin 5. Olağan Büyük Kongresi'ne çok fazla katılım olduğunu belirterek, kongrede HDP'nin iktidara ve muhalefete çok net mesajlar verdiğini, HDP'nin kapatılabilecek bir tabela partisi olmadığının, güçlü ve haklı olduğunun vurguladığını söyledi.

Oluç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) bugün aylık ve yıllık enflasyon verilerini açıkladığını anımsattı.

İstanbul Ticaret Odasının (İTO) açıklamasına göre, İstanbul'da yıllık enflasyonun yüzde 94'ü geçtiğini aktaran Oluç, TÜİK'in açıkladığı rakamların hem İTO'nun hem de bağımsız araştırmacıların açıkladığı enflasyon rakamlarından farklı olduğunu söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Enflasyonu kontrol altına aldık" açıklaması yaptığını anımsatan Oluç, "Aslında Nureddin Nebati'nin söylediği 'TÜİK'i kontrol altına aldık' bunu söylüyor." ifadesini kullandı.

Bakan Nebati'nin "Gıda da çok iyi durumdayız" ifadelerini de eleştirerek, artan gıda fiyatlarına örnek veren Oluç, "Gıdada çok iyi durumda nasıl oluyoruz onu anlayamadık? Adalet ve Kalkınma Partisi yetkilileri, halkın cebine 3 kuruş daha fazla girmesin diye büyük bir çaba içindeler. TÜİK hileleri ile her bir emeklinin en az 1000 lirası, her bir kamu emekçisinin ise en az 2 bin lirası çalınmış oldu” diye konuştu.

“HDP bu kongrede çok net mesajlar verdi”

Saruhan Oluç dün gerçekleştirilen kongre için de şu değerlendirmeyi yaptı:

“Dün büyük bir katılımla kongremizi gerçekleştirdik. Çok kitlesel bir kongre yaptık. Bu ses dalga dalga her tarafa yayıldı. HDP bu kongrede çok net mesajlar verdi. Hem iktidara hem de muhalefete çok net mesajlar verdi. Birincisi; buradayız, varız, var olacağız, güçlüyüz dedik. Çünkü haklıyız, farklılıklarımızla birlikteyiz, bir bütünüz dedik. HDP bir tabela partisi değildir. Sizin kapatacağınız bir halk partisidir, işte halk da burada bu görüntüde dedik. HDP’siz ve Kürtsüz bir gelecek tasarlayanlara, masa başı siyaset mühendislerine, HDP’yi kapatmakla uğraşanlara bu kongrede çok net bir mesaj verildi, boşa çabalamayın denildi. Umut ve cesaret mesajlarını bir kez daha verdi. Çözüm gücüdür HDP dedi. Türkiye’de Kürt sorunu dahil olmak üzere ekonomi ve sosyal alandaki bütün sorunlar için anahtar güç biziz , çözüm gücüyüz dedi. Yıkıcı ve bozucu değil demokrasiyi inşa gücüyüz dedi. Çok net olan bu mesajlar hem iktidara hem de muhalefete verilmiş oldu. Biz memnunuz yaptığımız kongreden, tekrar bu kongrede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli