Gözaltına alınan Ayşenur Arslan serbest bırakıldı

03-10-2023
Etiketler Ayşenur Arslan Gözaktı Ankara Bombalı saldırı
A+ A-

Haber Merkezi - Ankara'da yaşanan bombalı saldırı ile ilgili yorumları nedeniyle “Terör örgütü propagandası yapma” ve “Suçu ve suçluyu övme” iddiasıya gözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan, ifadesinin alınmasının ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Ayşenur Arslan hakkında soruşturma başlatıldığını açıklamıştı. Açıklamada, "2 Ekim tarihinde Halk TV isimli kanalda yayınlanan bir programda Ayşenur Arslan’nın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik sarfettiği sözlere ilişkin 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır" denilmişti.

Ardından Ayşenur Arslan evinden gözaltına alındığını duyurdu. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na götürülen Ayşenur Arslan burada savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Savcıya ifade veren Arslan, programdaki sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. “Terörü meşru gösteren” ifadeler kullanmasının mümkün olmadığını belirten Arslan, suçlamaları kabul etmedi.

Adliyeden ayrılan Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz gazeteci olarak sorularımızı sorarız bazen de böyle o soruların niye sorulduğunu anlatmak zorunda kalabiliriz. Anlattığımı zannediyorum” dedi.

Programına son verildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin de Halk TV ve Ayşenur Arslan hakkında inceleme başlatıldığını belirterek, “Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bu ahlaksız terör sevici zihniyete ve ekranlardaki bu ucube yorumlara tahammül etmemiz mümkün değildir. Kahraman polisimizin refleksleri ve erken müdahalesi ile olası bir katliamın engellenmesine adeta üzülen bu sapkın zihniyete tüm milletimiz gibi biz de karşıyız. Bu hastalıklı sözlerin yayınlandığı Halk TV ve ilgili kişi hakkında gerekli inceleme derhal başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" demişti.

Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, Ayşenur Arslan'ın “Medya Mahallesi” isimli programının kaldırıldığını duyurdu.

Ne demişti?

Ayşenur Arslan Ankara'daki saldırıya ilişkin şu yorumu yapmıştı:

"Belki kendisini patlattı denilen kişi, terörist üzerinde ya da arabada uzaktan kumandalı patlayıcı olduğunu bilmiyordu. Çünkü o kadar manasız ki gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız her şeye aykırı, durup dururken kendini patlatmış. Ama esas olarak bu benim aklıma takılan şeylerden biri, iddia edemem elbette. Ama bir arabanın şoförü öldürülerek neden o kadar kolaydır ki kilidiyle açacaksınız düz kontak çalıştıracaksınız bombayı şey yapıp gideceksiniz. Ankara'da bunu yapmak varken neden Kayseri'de birini öldürerek ben geliyorum, bombalar sırtımızda tabanca belimizde mi, nedir yani?"

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli