Irak Dışişleri Bakanlığı Ankara'daki saldırıyı kınadı

02-10-2023
Etiketler Ahmed es-Sahhaf Irak Ankara Saldırı
A+ A-

Haber Merkezi - Irak Dışişleri Bakanlığı, Ankara'da düzenlenen saldırıyı şiddetle kınayarak, Türkiye hükümeti ve halkının yanında olduklarını bildirdi.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed es-Sahhaf, yaptığı yazılı açıklamada, "Irak Dışişleri Bakanlığı olarak Ankara'da Türkiye İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü önündeki terörist saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Irak hükümeti ve halkı olarak Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu bildiriyoruz" ifadesini kullandı.

Saldırıda yaralananlara acil şifalar dileyen Sahhaf, “Terörün her türlü biçimini reddeden tutumumuzu teyit ediyoruz. Terörizme karşı mücadelede uluslararası toplumun yanında duruyoruz” dedi.

Ne olmuştu?

Ankara’da dün sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı’na bombalı saldırı düzenlendi. Saldırganlardan biri üzerindeki bombayı patlatırken diğeri ise polislerin açtığı ateş sonucu vuruldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, saldırganlardan birinin kimliğinin belirlendiği ve PKK üyesi olduğu belirtilmişti.

PKK’nin askeri kanadı HPG, saldırının kendilerine bağlı "Ölümsüzler Taburu" tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Saldırının ardından ayrıca, Türk Hava Kuvvetleri’nce Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Kandil, Hakurk, Metina ve Gare’de PKK hedeflerinin bombalandığını duyurdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli