Hakkari'de 10 günlük eylem yasağı: Belediye Eşbaşkanı gözaltında

03-06-2024
Etiketler Hakkari Valiliği Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış Eylem yasağı
A+ A-

Haber Merkezi – Hakkari Valilliği 10 gün boyunca kentte her türlü eylem, toplantı ve basın açıklaması yasaklandığını duyurdu. Yasak Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınması ardından geldi.

Hakkari Belediyesine polisler bu sabah saatlerinde baskın düzenledi ve binada arama yaptı. Belediyeyi ablukaya alan polis DEM Partililerin binaya girmesine izin vermezken Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış van’da gözaltına alındı.

Gözaltı ardından Hakkari Valilliği 10 gün boyunca kentte anket yapılması, gösteri, yürüyüş, oturma eylemi, toplantı ve basın açıklaması da dahil her türlü eylem yasaklandığını duyurdu.

Açıklamada valilik şu ifadelere yer verdi:

 “Hakkari ili coğrafi sınırları içerisinde 03.06.2024 saat 08:00'den itibaren geçerli 12.06.2024 tarihi de dahil saat 23:59'a kadar 10 (on)_gün süre ile 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetler 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda yasaklanmıştır.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli