Diyarbakır’da eylem yasağı 10 Haziran’a kadar uzatıldı

05-06-2024
Etiketler Diyarbakır Yasak Valilik Eylem yasağı Kayyım
A+ A-

Haber Merkezi – Diyarbakır’da eylem yasağı kararı Valilik tarafından 10 Haziran’a kadar uzatıldı.

Diyarbakır Valiliği, açık alanda yapılacak her türlü eylem ve etkinliğe ilişkin yasaklama kararının 10 Haziran'a kadar uzatıldığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın İçişleri Bakanlığınca görevden alınarak yenine Hakkari Valisi Ali Çelik'in kayyım olarak görevlendirilmesi sonrası kararı protesto etmek amacıyla il genelinde eylem ve etkinliklerin ypılabileceği belirtildi.

Eylem ve etkinlikler nedeniyle kamu düzeninin bozulabileceği öne sürülen Valiliğin ilgili açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Hakkari Belediye Başkanının görevden uzaklaştırılması ile ilgili konular veya bu konu bahane gösterilerek yapılabilecek benzer nitelikte eylem ve etkinliklerle ilgili olarak, açık alanlarda bahse konu olaylara ilişkin yapılmak istenen toplanma, yürüyüş, nöbet, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri ve broşür dağıtma, afiş ve pankart asma gibi her türlü eylem ile bu eyleme katılmak amacıyla geldiği veya ilimiz sınırlarını kullanarak diğer illere geçeceği anlaşılan şahıs ve araçların diğer illerden ilimiz sınırına girişleri, dış ilçelerimiz açısından ise bu eyleme katılmak amacıyla çıkışları veya il merkezimize girişleri, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince (jandarma bölgesi dahil) il ve ilçe mülki sınırımız içerisinde 7 Haziran 2024 saat 14.15'ten 10 Haziran saat 14.14'e kadar yasaklanmıştır."

Diyarbakır Valiliği daha önce de 3-7 Haziran tarihleri arasında 4 gün süreyle eylem yasağı ilan etmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.