Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış gözaltına alındı

03-06-2024
Etiketler DEM Parti Gözaltı Baskın Mehmet Sıddık Akış Hakkari Belediyesi Hakkari Belediyesi Eşbaşkan Mehmet Sıddık Akış
A+ A-

Haber Merkezi - Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, Van'da gözaltına alındı.

Yerel seçimlerde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) kazandığı Hakkari Belediyesi yüzlerce polis tarafından gece saat 23:00 sıralarında ablukaya alındı.

Belediye binasının önüne gelerek içeri girmek isteyen DEM Partililere polis izin vermedi. Gece saatlerinde Hakkari Belediye'sini ablukaya alan polis, sabah saatlerinde belediyeyi bastı.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Akış hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.  Van'da bulunan Akış, Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Akış'ın, işlemler için Hakkari'ye götürüleceği öğrenildi.

Hakkari Belediyesinin bulunduğu ve belediyeye çıkan tüm sokaklar polisler tarafından trafiğe kapatıldı.

DEM Parti'den açıklama

Olaya ilişkin açıklama yapan DEM Parti şu ifadelere yer verdi:

"Her seferinde halk iradesine yenilen iktidar yine en iyi bildiği yol olan irade gaspına, darbeciliğe başvurdu. Bu sabah Hakkari Belediye Eş Başkanımız Mehmet Sıddık Akış Van'da gözaltına alındı, belediyemiz polis zoruyla gasp edildi. Bu kayyımcı anlayışı reddediyoruz. Halkımız bu kayyımcı anlayışı tanımadığını 31 Mart'ta demokratik yollarla gösterdi. Bu darbeci ve kayyımcı zihniyet sadece Hakkari'ye değil bütün Türkiye halkının iradesine yönelik bir tehdittir. Halkımız demokratik tepkilerini en üst düzeyde gösterecektir. Demokrasiden yana herkesi de bu darbeye açık tavır almaya çağırıyoruz."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.