HDP ilçe binasında 2 kişiyi bıçaklayan saldırgan serbest bırakıldı

03-01-2022
Rûdaw
Etiketler Saldırı HDP Bahçelievler Saldırgan Serbest
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul’da HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasına bıçaklı bulunan Muhammed Eren Sütçü serbest bırakıldı.

Muhammed Eren Sütçü, Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

“Silahla tehdit ve yaralama” suçundan savcılıkta ifadesi alınan saldırgan, tutuklama talebiyle 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkartılan Muhammed Eren Sütçü, serbest bırakıldı.

Saldırganın serbest bırakılması üzerine HDP’den yapılan açıklamada “Bahçelievler İlçe Örgütümüze silahlı saldırıda bulunan saldırgan serbest bırakıldı. Bu karar, katillerin sırtının sıvazlandığının ve saldırganların teşvik edildiğinin göstergesidir. Bu organize suç ve suç ortaklıkları karşısında sessiz kalmayacağız, mutlaka hesap soracağız” denildi.

Muhammed Eren Sütçü, 28 Aralık’ta HDP binasına silahla girmiş, partililerin silahını alması üzerine üzerinde taşıdığı bıçakla 2 HDP’liyi yaralamıştı.

Saldırı ardından gözaltına alınan saldırganla ilgili dosyaya gizlilik kararı getirilmiş ve gözaltı süresi 4 gün daha uzatılmıştı.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kayıp Rojin Kabaiş’in babası Rûdaw’a konuştu. / Video alıntısı / Rûdaw

Kayıp Rojin Kabaiş’in babası Rûdaw’a konuştu: Kimseyle sorunu yoktu, kimseden şüphelenmiyoruz

Baba Nizamettin Kabaiş kızını 3-4 gün önce Diyarbakır'dan kendisinin bizzat okula getirdiğini ve hiçbir sorun yaşamadığını, herhangi bir sorunu olsa dahi bunu annesiyle, kız kardeşiyle ya da kendisi ile paylaşacağını söyledi.