Avrasya Araştırma: Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nın oyları birbirine yaklaştı

02-11-2020
Rûdaw
Etiketler Avrasya Araştırma Türkiye Seçim Cumhur İttifakı Millet İttifakı
A+ A-

Haber Merkezi - Avrasya Araştırma Şirketi’nin açıkladığı son ankete göre, AK Parti ve MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nın oy oranları birbirine çok yaklaştı. Cumhur İttifakı yüzde 32,7 bandında görünürken, Millet İttifakı ise yüzde 32,2 düzeyinde.

Türkiye’de erken seçim kararı alınmazsa ülkede genel seçimlerin 25 Haziran 2023'te yapılması planlanıyor.

Ancak ekonomi ve dış politikada gözlemlenen krizlerin giderek artmasının ardından araştırma şirketleri üst üste yeni anketler yapıyor. Avrasya Araştırma tarafından yapılan anket kamuoyuna açıklandı.

Avrasya Araştırma Şirketi

Ankete göre, Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nın oy oranları birbirine çok yaklaşmış durumda. Cumhur İttifakı yüzde 32,7 bandında görünürken, Millet İttifakı ise yüzde 32,2 düzeyinde.

Millet İttifakı’na Saadet Partisi ile yeni kurulan Ali Babacan liderliğindeki Deva Partisi ve Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi’nin katılması halinde oy oranı yüzde 35’in üzerine çıkıyor.

 

Avrasya Araştırma Şirketi

Ekim ayında yapılan ankete göre AK Parti’nin oy oranı kararsızlar dağıtılmadan yüzde 25.5 oranında görünüyor. CHP’nin oyları ise yüzde 22.1 bandında.

Kararsızlar dağıtıldığında ise AK Parti’nin oy oranı yüzde 32,6’ya çıkarken, CHP’nin oy oranı yüzde 28,2 oluyor.

 

Avrasya Araştırma Şirketi

24 Haziran 2018'de yapılan ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin 27. döneminin 600 yeni üyesinin belirlendiği seçimlerde Cumhur İttifakı yüzde 53.7 oy alarak mecliste 344 sandalye almıştı.

Millet İttifakı ise oyların yüzde 33.9 alarak 189 vekili meclise göndermişti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) de yüzde 11.7 alarak hem seçim barajını aşmış hem de meclise 67 vekilini göndermişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli