Barınma merkezinden kaçan göçmenlerin halk tarafından darp edildiği iddia edildi

02-07-2022
Rûdaw
Etiketler Mülteci Göçmen Osmaniye Darp
A+ A-

Haber Merkezi - Osmaniye'de geçici sığınma merkezinden kaçan göçmenlerin yerel halk tarafından kovalanıp yakalanarak darp edildiği iddia edildi.

Darp edilen göçmenlere ait olduğu iddia edilen görüntülerin yer aldığı videolar sosyal medyada paylaşıldı.

Görüntülerde yerde yatan darp edilmiş yaralı insanlar görülüyor.

Bir başka görüntüde ise göçmenlerin koştuğu, bazı kişilerin ise arkalarından silahla ateş ettiği ve yakaladıkları kişileri linç ettiği görülüyor.

Osmaniye merkeze bağlı Cevdetiye Beldesi'nde bulunan Geçici Barınma Merkezi'nde dün akşam saatlerinde bir grup mülteci tellerden atlayarak kaçmıştı.

Osmaniye Valiliği kaçan 35 göçmenden 24’ünün yakalandığını diğerlerini bulmak için çalışmaların devam ettiğini açıklamıştı.

35 kişinin tamamı yakalandı

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz bugün, Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Gece saat 03.00-04.00 civarlarına kadar firarda olan 35 kişinin tamamı yakalandı. Allah'ın izniyle devletimiz bu tür olaylarda hiçbir şekilde zafiyet vermeden gerekli müdahalesini yapıyor, yapacaktır. Burada zafiyet veya eksiklik varsa idari soruşturmayı başlattık, bununla ilgili gerekeni de en kısa zamanda yapacağız. Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'nden dün firar edenlerin Afgan uyruklu olduğu şeklinde bilgiler yayıldı, buradakilerin tamamı Suriyeli. Vatandaşlarımızı rahatsız edecek, yanlış yönlendirecek bilgiler veriliyor, bu bilgiler doğru değil. Biz, kamu görevlileri olarak görevimizi en iyi şekilde yapma azmi içinde devam ediyoruz. Bundan sonra da burada yönetimimizi en etkin şekilde sürdüreceğiz."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli