Sahte 'Uşak Valisi' hesabından Buldan’a küfürlü paylaşım

02-03-2021
Etiketler Urak Pervin Buldan HDP Uşak
A+ A-

Haber Merkezi - Uşak Belediye Başkanı Çakın, HDP Eş Genel Başkanı Buldan’ın “Uşak” paylaşımına tepki göstererek, "Burası vatan sevdalısı efeler diyarı aşıklar şehri Uşak. Virüslere olmadığı gibi terör örgütlerine de destekçilerine de yer yok” dedi. Öte yandan Uşak Valisi Kocabıyık adına açılan bir hesapta ise Buldan'a küfredildi ancak hesabın sahte olduğu açıklandı. 

Dün akşam Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavürüs verilerine göre illerin düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak farklı renklerle işaretlendiği haritayı paylaştı.

Ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, düşük riskli illerin Uşak hariç hepsinin HDP’nin geçmişte yüksek oranda oy olduğu bölgeler olmasına atıfta bulunarak bir tweet attı.

Buldan'ın illerin risk haritası üzerinden attığı "Adıyaman'ı kaybettik ama Uşak'ı aldık" tweeti gündem oldu.

 “Virüse de terör destekçilerine de yer yok”

Dün akşam paylaşılan haritada, Uşak, Urfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır Covid-19'da düşük riskli (mavi) iller oldu.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Buldan'ın haritalı paylaşıma tepki göstererek, "Burası vatan sevdalısı efeler diyarı aşıklar şehri Uşak. Virüslere olmadığı gibi terör örgütlerine de destekçilerine de yer yok. Böyle biline" dedi.

 Buldan'ın paylaşımını alıntılayan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise sosyal medyadan, ''Bu mavi senin bildiğin mavi değil AK partinin iki renginden biri. Dikkatli bak. 11 belediyenin 10'u AK partide'' ifadelerini kullandı.

Sahte hesaptan Vali adına Tweet

Öte yandan Buldan’ın bu esprili paylaşımına Valisi Funda Kocabıyık adına sahte bir hesaptan küfürle yanıt verildi.

Twittin ardından gazeteci Candaş Tolga Işık, Vali Kocagil’in açıklamasını paylaştı:

“Az önce Uşak Valisi Funda Kocabıyık’a HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’a yazılan tiviti sordum, ‘Söz konusu twitter adresi de atılan tivit de bana ait değil. Sahte hesap! Bununla ilgili gerekenin yapılması için Emniyet’e talimat verdim’ dedi.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli