Ömer Çelik: Türkiye ile Ermenistan arasında uçuşlar bugün başladı

02-02-2022
Etiketler AK Parti Ömer Çelik Ermenistan
A+ A-

Haber Merkezi – AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi adımlarını sıkı bir şekilde takip ettiklerini ve normalleşme kapsamında uçuşların bugün başladığını duyurdu.

AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla milletvekilleriyle düzenlenen kahvaltının ardından basın toplantısında konuşan Çelik, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Mahmur, Şengal ve Derik’e yönelik hava saldırısına ilişkin, “Biz Türkiye Cumhuriyeti BM Anlaşmasından doğan meşru haklarını kullanmaktadır. Komşu devletlere de şunu söylüyoruz. Orada terör örgütü yapılanması devam ettiği için mecburen bu operasyonları yapmak durumunda kalıyoruz. Asla onların hukuki haklarına bir girişim değildir. Tamamen terör örgütlerine karşı mücadele yapıyoruz ve hukuk temelinde gerçekleşmektedir” dedi.

Erdoğan Ukrayna’ya gidecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın Ukrayna'yı ziyaret edeceğini belirten Çelik, “Hem Türkiye Ukrayna ilişkilerinin 30. yılı hem de Rusya -Ukrayna ilişkileri kapsamında ziyaret büyük önem taşıyor. Cumhurbaşkanı hem Ukrayna tarafıyla hem Rusya tarafıyla açıkça konuşabilen bir lider olarak inisiyatif alacak. Mesele Rusya AB, Rusya NATO, Rusya ABD arasında gerilime dönüştü” diye konuştu.

Ermenistan ile ilişkiler

“Ermenistan'la Türkiye arasında uçuşlar başlıyor” diyen Ömer Çelik, "Ermenistan'la normalleşme adımlarını sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Bu adımlar Türkiye'nin bir barış devleti olduğunu ortaya koymuştur... Diasporanın iki ülkenin ilişkilerini zehirleyen çabası Türkiye tarafından uzun müddet mücadeleyle karşılık buldu. Ermeni diasporası ile mücadelemiz oldu. Türkiye bir barış devleti olduğunu ortaya koymuştur. Umarız ki uçuşlar başladıktan sonra başka provokasyonlar ortaya çıkmaz” yorumunda bulundu.

Çelik, “Umarız ki uçuşlar başladıktan sonra başka provokasyonlar ortaya çıkmaz. Bu hem bölge için gereklidir” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli