Taciz iddiası Kayseri'de infial yarattı: İş yerleri ateşe verildi, araçlar ters çevrildi

01-07-2024
Etiketler Kayseri İnfial Taciz iddiası
A+ A-

Haber Merkezi - Kayseri’de yabancı uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki çocuğa taciz ettiği iddiasının kente yayılması sonrası toplanan kalabalık yabancılara iat iş yerleri ve araçları ateşe verdi.

İddiaya göre, Danişmentgazi Mahallesi'nde yabancı uyruklu bir kişi, 5 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğu taciz ederken yakalandı.

Olayın ardından toplanan kalabalık grup, şahsı almak için taşkınlık çıkardı.

Özel Harekat polisleri tarafından alınan şüpheli bölgeden uzaklaştırılırken, kalabalık grup yabancı uyruklulara ait araçları ters çevirdi, iş yerlerini de ateşe verdi.

TOMA araçları ile müdahale edilen olayda itfaiye ekipleri de çıkarılan yangınlara müdahale etti.

Sosyal medyada, kentteki birçok noktada toplanan kalabalık grupların Suriyelilere ait olduğu iddia edilen araçların ters çevrildiği bazı işyerlerin ise ateşe verdiği görüntüler yer alıyor.

5 polis yaralandı

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, vatandaşları sakinleştirmek için olayların yaşandığı bölgeye geldi. Vali Çiçek çevredeki bir apartmanın balkonuna çıkarak burada vatandaşlara sakin olmaları uyarısında bulundu. Olayları yatıştırmaya çalışan 5 polisin yaralandığını belirten Vali Çiçek, "Ben öfkenizi iyi anlıyorum. Şu an gerçekten çok kızgın olduğunuzu ve bu olayın alçak bir olay olduğunu biliyorum. Ben size valiniz olarak söz veriyorum” dedi.

Valilikten açıklama

Kayseri Valiliği de kente yayılan olaylarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada zanlının Suriyeli olduğu ve “Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz sonrası” gözaltına alındığı ve halka sukunet çağrısı yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“30.06.2024 tarihinde ilimiz Danişmentgazi Mahallesinde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır.”

Açıklamada ayrıca olayın “titizlikle takip edilmekte olduğu” da vurgulanarak “Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımızın itidalli davranarak, resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur” denildi.

MHP ve CHP'li vekillerden açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri milletvekili Aşkın Genç, X hesabında yaptığı açıklamada "Her geçen gün daha da büyüyen göçmen krizi, iktidarın umursamaz ve çözüm üretmeyen politikalarının bir sonucu. Türkiye, acilen toplumsal huzuru gözeten bir göç politikası geliştirmeli. Artık laf değil, icraat zamanı” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri milletvekili İsmail Özdemir de X hesabından yaptığı açıklamada “Kayseri’de bir çocuğumuza yönelik sergilenen insanlık dışı davranışta bulunan Suriyeli şahıs gözaltına alınmış ve hakkındaki işlemlere başlanmıştır” dedi.

İsmail Özdemir “Konuyla ilgili olarak Kayseri Valiliği’nce yapılan açıklamanın dikkate alınması ve hemşerilerimizin huzurunu kaçıracak provokasyonlara mahal verilmemesi elzemdir. Türkiye’nin huzur ve güvenliği için Suriyeli misafirlerimizin mümkün olan en kısa sürede onurlu bir şekilde ülkelerine dönmelerinin sağlanması MHP olarak beklentimizdir” şeklinde sözlerini sürdürdü.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli