KAYSERİ - 13 yaşındaki çocuk arkadaşını öldürdü

13-12-2023
Etiketler Kayseri Mavi Balina Cinayet
A+ A-

Haber Merkezi - Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde 13 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi bilinmeyen bir nedenden dolayı tartıştığı 12 yaşındaki arkadaşını inşaatın çatı katında bıçakladı.  Bıçaklanan S.D, olay yerinde hayatını kaybetti.

Cinayetin çocukları sanal ortamda etkisi altına alan 'Mavi Balina Oyunu' nedeniyle işlendiği iddia edildi.

DHA’nın haberine göre olay, İlçeye bağlı Yıldırım Beyazıt Mahallesi Öğüt Sokak üzerindeki bir inşaatın çatı katında meydana geldi.

Aynı okulda okuyan 8. sınıf öğrencileri S.D. (12) ile T.Ş. (13) öğle arasında okuldan ayrıldı. Okuldan uzaklaşan ikili, sokak üzerinde bulunan bir inşaata girdi.

İnşaatın çatısına çıkan T.Ş. burada, henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yanındaki bıçak ile S.D.’ye saldırdı. S.D., vücuduna aldığı bıçak darbeleri ile ağır yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri yaptığı müdahalede talihsiz çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri de inceleme yaptı. S.D.’nin cenazesi, yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı.

Olayın ardından eve giden ve durumu ailesine anlatan katil zanlısı T.Ş. de polis ekiplerince gözaltına alındı. Ayrıca, cinayetin "bilgisayar oyunu" yüzünden işlendiği iddia edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sebep “Mavi Balina” oyunu mu?

Bu olay, akıllara internette öldüren oyun ''Mavi Balina'' tehlikesini getirdi.

Bu oyuna, sosyal ağlar üzerinden katılan kişilerden, çoğu şiddet içeren 50 talimatı yerine getirmesi isteniyor.

50 günlük bir süreyi kapsayan bu komutlar arasında, derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi, korku filmlerinin seyredilmesi, belirli bir süre boyunca kimseyle görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi aşamalar yer alıyor.

50. günün sonunda ise kişiye son aşama olan "yüksekten atlayarak ya da kendini asarak intihar etme" komutu veriliyor.

Oyun, "öl nasıl olsa yeniden doğacaksın" fikrini kişiye öğütlüyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli