İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davası ertelendi

01-06-2022
Rûdaw
Etiketler Ekrem İmamoğlu İBB
A+ A-

Haber Merkezi - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davası 21 Eylül'e ertelendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve kurul üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı dava bugün Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep ediyordu.

Savcı, hapis cezasının yanı sıra İmamoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "siyasi yasak" içeren 53. maddesinin de uygulanmasını da istemişti.

Ekrem İmamoğlu'nun avukatlarının reddi hakim talebi reddedildi. İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, dosyada sundukları uzman raporunda İmamoğlu'nun söyleminin YSK üyelerine yönelik olmadığının tespit edildiğini dile getirdi.

Duruşma savcısı, tanıkların dinlenmesi için süre verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti tarafından bu talebin kabul edilmesiyle gelecek duruşma 21 Eylül'e ertelendi.

Duruşmayı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Ali Mahir Başarır, Süleyman Girgin, Aykut Erdoğdu, Turan Aydoğan, Gökan Zeybek, Sibel Özdemir ve Veli Ağbaba’nın da aralarında olduğu çok sayıda aydın ve siyasetçi izledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli