İmamoğlu'ndan 'para görüntüleri' açıklaması: Kumpasla seçim kazanacağını zannediyor

12-03-2024
Etiketler İmamoğlu Para sayma CHP İBB
A+ A-

Haber Merkezi - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen para sayma görüntüleriyle ilgili başlatılan soruşturma hakkında, seçime 20 gün kala “‘Ekrem'i nasıl alaşağı ederiz” fikriyle hareket edildiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSTAÇ Şile Endüstriyel Atık Termal Bertaraf Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Burada konuşan İmamoğlu, 2019 yılında CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının alımı sırasında yapılan 15 milyon liralık ödeme sırasında danışmanı Fatih Keleş’in de bulunduğu kişilerin para destelerini saydığı görüntülere ilişkin değerelendirmede bulundu.

“O görüntü üzerinden fırtına koparmaya çalışan insanların kötülükçü akılları var” diyen İmamoğlu şu ifadeleri kulllandı:

“Ramazanın ilk günü seçimi iptal eden bir akılla mücadele etmek zorunda kaldık. Yine dün ramazanın ilk günüydü. Ailemle ilk iftar sofrasını paylaşmak arzusunda oldum. İyi de oldu. Ama tabii yine ilk günü de olsa bazı kötülükler rahat durmuyor. Bir bakıyorsunuz böyle bir ‘Ekrem'i nasıl alaşağı ederiz, buradan ne çıkartırız’ diyerek seçime 20 gün kala işte İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi il binasının satın alması sürecindeki bir hukukçu ofisinde yapılan bir işlemin ki; orada benim çok değer verdiğim can bir yol arkadaşım var görüntüde. Yine o dönem siyasi yol arkadaşlarım vardı görüntüde. O görüntü üzerinden işte fırtına koparmaya çalışan insanların kötülükçü akılları var. Bu yaygara ile servis edilmesi,  birkaç meczubun ‘buradan Ekrem'e ne sıçratırız? Nasıl bir leke, bir iz bırakırız" arayışıyla koca koca kanallarda ve hatta buna kısmen de alet olan devletin hepimizin vergisiyle yayın yapan kanalları da dâhil olmak üzere herkes bir yerinden böyle Ekrem'e çamur sıçratma çabası içinde oldular. Bunlar alıştığımız şeyler. Ramazanın ilk gününde seçimi iptal ederek tarihe geçen, o dönemin içinde olan herkes, ‘çaldılar’ diyen, ‘hırsız’ diyen, işin en başındaki kişi Sayın Cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere, aday da dahil olmak üzere, o siyasi partinin bütün bakanları, hepsi dahil olmak üzere- benim bu anlamda dilimin kemiği yok- sebep olmuşlardı. Sonra bu kararı alanlar Türkiye Cumhuriyeti demokrasi tarihine kara bir leke olarak kaydolmuşlardı. İzlerini o şekilde bırakmışlardır. Bu izi silemeyecekler. Ben de Allah'a şükür o akşam ‘hak yemedim, hakkımı da yedirmem’ diyerek tarihe geçmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum.

“Kul hakkı yemekten de imtina etmiyorlar”

Bunlar kumpasla seçim kazanacağını zannediyor ve bu uğurda kul hakkı yemekten de imtina etmiyorlar. İnsanlara iftira atan bu tarz işlerde,  işlerine gelince ‘FETÖ işi’ oluyor. ‘Tu kaka’ oluyor vesaire. Ama kendileri yapınca da bunu silahşor gibi savunan, kalemini kul hakkı yemi üzerine kullanan, dilini çok affedersiniz ama izlemenin bile yanlış olduğunu düşündüğüm, dün babam onlardan birinin ismini verdi. Ben ismini vermeyeceğim. Yabancı bir kanalın ismini hala taşıyan bir kanalda yayın yapan bir meczubun ifadelerinden babama ‘Allah'ını seversen izleme bile’ dedim. ‘İzleme, ben izlemiyorum’ dedim. O bakımdan aynı o ‘tu kaka FETÖ'cü’ dedikleri taktikle yol yürüyen bu aklı, bu memleketin tarihinden, onun izlerini bu şehrin ve bu memleketin hafızalarından milletçe sileceğiz. Bu yolculuk o yolculuk.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: AA

Kuşadası’nda evleri yangına yakın olan vatandaşlara tahliye çağrısı

İzmir’in Selçuk ilçe Pamucak mevkiinde başlayan orman yangını Aydın’ın Kuşadası ilçesine sıçradı. Kuşadası’nın Bayraklı Dede Mahallesi’nde orman alanına yakın ikamet eden vatandaşlardan, yetkililer tarafından yapılan uyarılarla can güvenlikleri nedeniyle konutlarını boşaltmaları istendi.