Kavala: Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına şaşırdım

01-05-2022
Rûdaw
Etiketler Osman Kavala Silivri Utku Çakırözer Ağırlaştırılmış müebbet
A+ A-

Haber Merkezi - CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gezi Parkı davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala’yı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Kavala’nın kendisine verilen hapis cezası hakkındaki değerlendirmesini aktaran Çakırözer, Kavala’nın “Hükümet AİHM’e, ‘Ben seni oyalamak için dosyalar uydurdum. Seni aldattım. Şimdi de senin kararlarını tanımıyorum’ diyor aslında bu kararla. Maalesef sonuçta zararlı çıkan Türkiye’nin saygınlığı oluyor” dediğini söyledi.

Ziyaretin ardından görüşmeye ilişkin basın açıklaması yapan Çakırözer, Osman Kavala’nın mahkemenin verdiği cezaya şaşırdığını söyledi.

Çakırözer, Kavala ile görüşmesine dair şunları aktardı:

“Mahkemenin verdiği cezaya şaşırdım. Hiç suçum yok ama bu kadar yatırdıktan sonra bir ceza vermeden bırakmalarını beklemiyordum. Ama böylesine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına şaşırdım. Ama daha çok şaşırdığım husus benimle birlikte 7 saygın isme 18 yıl hapis cezası verilmesi. Bu isimlerin her biri yasalara hukuka bağlı, onlarca yıldır ülkemizin iyiliği için çalışan kişiler. Onlara da böyle bir zulüm yapılıyor olması çok üzücü.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli