Türkiye’den Danimarka'ya tepki: Büyükelçi bakanlığa çağrıldı

01-04-2023
Rûdaw
Etiketler Türkiye Danimarka Kuran'ı Kerim
A+ A-

Haber Merkezi – Danimarka'daki İslam karşıtı “Vatanseverler Faaliyete Başlıyor” isimli grubun, Kuran'ı Kerim ve Türk bayrağı yakması üzerine, Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Danimarka Büyükelçisi'nin bakanlığa çağrılıp saldırının kınandığı ve güçlü bir şekilde protesto edildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Danimarka'da 24 Mart günü kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e ve şanlı bayrağımıza karşı gerçekleştirilen nefret suçunun içinde bulunduğumuz ramazan ayında 31 Mart günü tekrar işlenmesine izin verilmesini en güçlü şekilde lanetliyoruz. Bu alçak eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmediğimizi ve bu yaklaşımın asla haklı gösterilemeyeceğini tekrar vurguluyoruz. Ayrıca, bu hatada ısrarcı davranılmasını da not ediyoruz. Bu tür eylemlerin önlenmesi için yasal ve idari tedbirlerin yetersizliği ile siyasi irade eksikliğinin yanı sıra faillerin cezasız bırakılmasının yeni provokasyonları cesaretlendirdiği açıkça görülmektedir" denildi.

Edinilen bilgiye göre “Vatanseverler Faaliyete Başlıyor” grubunun Facebook hesabından canlı yayınlanan görüntülerde, grup üyeleri Kuran'ı Kerim ve Türk bayrağı bayrağı yakıyor. Danimarka'da 24 Mart'ta da Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde aynı grup yine Kuran'ı Kerim ve Türk bayrağını yakmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kayıp Rojin Kabaiş’in babası Rûdaw’a konuştu. / Video alıntısı / Rûdaw

Kayıp Rojin Kabaiş’in babası Rûdaw’a konuştu: Kimseyle sorunu yoktu, kimseden şüphelenmiyoruz

Baba Nizamettin Kabaiş kızını 3-4 gün önce Diyarbakır'dan kendisinin bizzat okula getirdiğini ve hiçbir sorun yaşamadığını, herhangi bir sorunu olsa dahi bunu annesiyle, kız kardeşiyle ya da kendisi ile paylaşacağını söyledi.