DEM Parti adayları Beştaş ve Çepni, İstanbul seçim bildirgesini açıkladı

01-03-2024
Etiketler DEM Parti Seçim bildirgesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB
A+ A-

Haber Merkezi – DEM Parti’nin İstanbul’a dair seçim bildirgesinde, deprem, ulaşım, trafik, kentsel dönüşüm ve çevre sorunlarına dair projeler sıralandı. Bildirgede, “Ankara’nın vesayetine karşı halkın yönetimi olacak, ‘yaşayan yönetecek’ diyoruz” vurgusu yapıldı.  

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), İstanbul seçim bildirgesini Şişli’de bulunan Lütfü Kırdar Kongre Merkezi Marmara Salonu’nda açıkladı.

Parti bayraklarıyla süslenen salona, “Dem Dema Stenbolê” ve “İstanbul için DEM geldi” pankartları asıldı.

DEM Parti’nin kentteki tüm eşbaşkan adaylarının yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, aydın, yazar ve gazeteci de etkinliğe katıldı.  

DEM Parti’nin İBB adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni’nin seçim çalışmalarını konu alan bir sinevizyon gösterimi yapıldıktan sonra adaylar Beştaş ve Çepni, İstanbul’a dair seçim beyannamesini açıkladı.

İstanbul’un deprem, ulaşım, trafik, kentsel dönüşüm, çevre sorunları gibi temel sorunlarına dair çözüm önerilerinin sunulduğu bildirgede, kentin çok kültürlü dokusuna uygun projeler yer aldı. Halkların kreş, kültür ve sanat başta olmak üzere her alanda kendi anadilleri ile hizmet alabileceği projelerin yer aldığı bildirgede, kadınlar, gençler, çocuklar, yaşlılar, emekliler ve emekçiler unutulmadı.

Kürt sorununun demokratik çözümüne dair önerilerin de dikkat çektiği bildirgede, “Üçüncü Yol” vurgusu yapıldı.

“Demokratik, eşit ve adil bir ortak yaşamı örmeyi hedefleyen” projeleri içeren bildirge, “İstanbul’da DEM Zamanı/DEM DEM’a Stenbolê yê” başlığıyla açıklandı.

Bildirgede, “Halklar bahçesi İstanbul’da, herkes kendi adıyla var olacak. İstanbul’da yaşayan her kültür, dil ve inanç İstanbul’un taşına, toprağına nakşedilecek. Kadıköy’e bir Celadet Ali Bedirxan Kütüphanesi çok yakışacak. Şişli’de Hrant Dink Barış Müzesi, Sancaktepe’de Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Merkezi, Esenyurt’ta bir Ahmedê Xanê parkı zenginliğimize zenginlik katacak. Kürtçe ve talep edilen diğer anadillerde kreşler açacak, İstanbul’da yaşayan halklara anadilinde hizmet imkânı sağlayacağız” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli