IŞİD lideri el-Muhacir motosiklet üzerinde öldürüldü

10-07-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler IŞİD Suriye Usame el-Muhacir ABD CENTCOM
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – ABD’nin IŞİD lideri Usame el-Muhacir’i Halep’in doğusundaki bölgede SİHA ile hedef aldığı öğrenildi. Görkü tanıkları, motosiklet üzerindeki şahsın takip edildiğini bildirdi.

ABD Merkez Komutanlığı’ndan (CENTCOM) dün yapılan açıklamada, Usame el-Muhacir adlı IŞİD liderinin Suriye’nin doğusunda, 7 Temmuz'da düzenlenen saldırıyla öldürüldüğü duyurulmuştu.

IŞİD liderinin Halep’in doğusunda, Minbic ile Bab arasındaki Bezzae kasabasında motosiklet üzerinde hareket halindeyken hedef alındığı ortaya çıktı.

Görgü tanıklarından Ahmed Şeyh, “Patlama sesinden sonra olay yerine gittik. Motosiklet üzerindeki şahıs insansız hava araçları ile hedef alındı. Dört roket atılmış biri isabet etmişti. Adam parça parça olmuştu” dedi.

Son bir kaç gündür ABD SİHA’ları ile Rus savaş uçaklarının bölge üzerinde sürekli gezdiğini belirten Ahmed Şeyh, “Belli ki bu şahsı takip ediyorlardı” diye konuştu.

CENTCOM açıklamasında operasyonu düzenleyen SİHA'nın Rusya'ya ait bir savaş uçağı tarafından iki saat boyunca taciz edildiğini bildirmişti.

Bölgede sık sık hava saldırıları oluyor

Öte yandan Cisur Araştırma Merkezi, Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’na bağlı grupların kontrolündeki Bab ve Cerablus bölgelerinde son yıllarda bu tür saldırıların sık sık yaşandığını duyurdu.

Dün akşam da Halep’in doğusundaki Rai kasabasında sivilleri taşıyan bir araç hedef alındı.

Beyaz Miğferler örgütü üyesi Hasan Muhammed, saldırıda otomobilde bulunan 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 3’ünün de yaralandığını aktardı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli