BM Sözcüsü: Irak'taki siyasi liderler çözüme odaklanmalı

31-08-2022
Rûdaw
BM Sözcüsü: Irak'taki siyasi liderler çözüme odaklanmalı
BM Sözcüsü: Irak'taki siyasi liderler çözüme odaklanmalı
Etiketler BM Stephane Dujarric Bağdat Irak
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Sözcüsü Stephane Dujarric, Irak’ın başkenti Bağdat’ta son günlerde cereyan eden şiddet olayları ve gösterilerden büyük endişe duyduklarını belirterek, siyasilerin Iraklıların geleceğine odaklanması gerektiğini söyledi. 

Irak’ta son aylarda ve özellikle son iki gün meydana gelen gösteriler ve şiddet olayları hakkında Rûdaw muhabiri Mecid Nizameddin Gili'ye konuşan Sözcü Stephane Dujarric, “Bağdat’taki gösteriler ve şiddet görüntülerinden oldukça endişeliyiz” ifadelerini kullandı.

Şiddetin yatışmasından memnuniyet duyduklarını kaydeden Dujarric “Mesaj net, tüm tarafların yumuşaması gerektiği yönünde bir uyarıdır” ifadelerini kullandı.

“Irak’ta siyasi ve insani bir misyona sahibiz” diyen Dujarric, Irak’taki gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurguladı.

Stephane Dujarric, "BM Irak Özel Temsilcisi (UNAMI) Jeanine Hennis-Plasschaert Bağdat’ta ve ilgili tüm taraflar ile istişare içerisinde” değerlendirmesinde bulundu. 

BM Genel Sekreteri Sözcüsü, Irak’taki tüm taraflara çelişkilerini bir yana bırakmaları, Irak halkının daha iyi bir gelecek sahibi olması için yapıcı bir diyaloğa odaklanmaları çağrısı yaptı.

“Gelecekte ne olacağına ilişkin bir tahminde bulunmak istemiyorum, kimse bunu bilmiyor” diyen Stephane Dujarric, "Bu siyasisi liderlerin elinde olan bir durum. Ayrılıkları bir yana bırakıp çevrelerine bir baksınlar. Bu birkaç yıldır Irak halkı için ne yaptılar. Geleceğe ilişkin daha iyimser bakmalılar ve Irak halkının geleceği öncelikli düşünceleri olmalı” ifadelerini kullandı.

Dünyanın farklı yerlerindeki (Ukrayna, Pakistan) gelişmelerin BM'nin Irak ve Suriye'deki misyonunu azaltmayacağını ifade eden  Dujarric, insani ve siyasi misyonlarının devam edeceğinin altını çizdi. 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli