Musul'da ikinci defin

28-01-2017
Rûdaw
Musul Mezarlığı
Musul Mezarlığı
Etiketler Musul_Savaşı IŞİD
A+ A-

Musul (Rûdaw) - IŞİD’le savaşla beraber, Musullular evlerinin bahçelerine defnetmek zorunda kaldıkları ölülerini çıkartıp kent mezarlığında toprağa veriyor.

 

Musul savaşında hayatını kaybedenlerin yakınları, cesetleri evlerinin bahçelerinde defnetmek zorunda kaldı. IŞİD kenti ele geçirince mezar taşları örgüt üyeleri tarafından tahrip edildi.

 

Peşmerge Güçleri ve Irak Ordusu tarafından kentin batısının kurtarılmasıyla beraber, bölge halkı yakınlarının cesetlerini kent mezarlığına defnetmeye başladı.

 

Rûdaw’a konuşan İbrahim Abdullah adlı mezarlık görevlisi, “Daha önce günde bir ya da 2 ölü getirilirdi. Ancak şimdi onlarca ölü getiriliyor. Bunların bir kısmı çatışmalar sırasında ölen ve evlerin bahçesine defnedilenlere ait” dedi.

 

Meysem Yunus adlı Musullu ise, “Büyükbabam vefat etti. Bize, burada gömülmesini vasiyet etti. Şu anda burada kontrol güvenlik güçlerinde. Dedemin naaşını evimizin bahçesinden çıkartıp, dini vecibeleri yerine getiriyoruz. Bu gerçekten büyük bir felaket, burada her evde bir ya da iki ceset bahçelere gömülüdür” diye konuştu.

 

Peşmerge Güçleri ile Irak Ordusu, 17 Ekim'de Musul'un kurtarma operasyonunu başlatmıştı. Operasyon kapsamında onlarca köy ve bölge kurtarıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli