MUSUL - Yangın mağdurlarına tazminat ödenecek

27-09-2023
Rûdaw
Etiketler Musul Yangın Tanminat Irak
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Musul’un Hemdaniye ilçesinde bir düğün salonunda çıkan yangının ardından tüm bakanlıklara, valiliklere ve devlet kurumlarına bir dizi acil önlem alınması talimatı verdi.

Başbakanlık Basın Ofisi'nden 27 Eylül 2023 Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre şu ifadelere yer verildi:

1- Yaralılara acil müdahalede bulunmak, kurtarma çalışmalarını denetlemek ve yardım sağlamak amacıyla İçişleri ve Sağlık Bakanları kaza mahalinde hazır bulunmalı.

2- Yetkili sağlık otoriteleri, Irak içinde veya dışında tedavi için vakaların gereklerine göre yaralıları tedavi etmeyi ve azami özeni göstermeyi taahhüt eder.

3- Kazanın nedenlerini tespit etmek ve ihmali olanları ortaya çıkarmak için derhal bir soruşturma komitesi oluşturulacak.

4- İlgili makamlar, kaza mağdurlarının ve ailelerinin hukuki ve yasal haklarını güvence altına almak ve maddi tazminat sağlamak amacıyla bir liste hazırlayacak.

5- Mağdurlara başsağlığı dilenecek ve tüm devlet kurumlarında üç gün süreyle genel yas ilan edilecek.

6- Tüm bakanlıklar ve valilikler binalarda denetimler yapmaya ve güvenlik prosedürlerini doğrulamaya devam edecek, olası aksaklıklardan ilgili makamlar sorumlu tutulacak.

7- Sivil Savunma Müdürlüğü (İtfaiye) valiliklerdeki tüm şubeleriyle birlikte, saha denetimleri ve yapı güvenliğine ilişkin önceki prosedürleri teyit etmeye devam edecek, büyük binalar, alışveriş merkezleri, restoranlar, etkinlik salonları ve otellerde periyodik denetim çalışmalarını iki katına çıkaracak, ve bunlardaki güvenlik prosedürlerinin kullanılabilirliğini sağlayacak. Potansiyel riskleri tespit edilecek ve kuralları ihlal eden binalar teşhis edilecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli