BAĞDAT - Avustralya büyükelçiliğine ait araca bombalı saldırı

26-08-2022
Rûdaw
Etiketler Bağdat Irak Avustralya Bombalı saldırı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Avustralya’nın Bağdat Büyükelçiliğine ait otomobile bombalı saldırı düzenlendi. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı saldırı Irak Dışişleri Bakanlığınca kınandı.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Sahaf resmi web sitesinde yaptığı açıklamada Avustralya Büyükelçiliğine ait diplomatik bir aracın hedef alındığını, saldırıda herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığını duyurdu. Sahaf saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Dışişleri Bakanlığı Avustralya ile dayanışma içerisinde olduğunu ifade ediyor. Aynı zamanda diplomatik personel ile diplomatik binalarını korunması ve çalışmalarını kolaylaştırmak için ilişkilerin düzenlenmesi ve güçlendirilmesini içeren Viyana Sözleşmesi'ne tam olarak bağlı olduğunu teyit ediyor."

Rûdaw’ın Bağdat muhabiri Helkewt Aziz, bugün Bağdat Uluslararası Havaalanı ile Yeşil Bölge arası yolda Avustralya Büyükelçiliğine ait diplomatik bir otomobilin geçişi esnasında önceden döşenmiş bir bombanın patladığını aktardı. Muhabirimiz saldırıda herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığını, araçta hafif çaplı bir hasarın meydana geldiğini kaydetti. 

Saldırı ardından Heşdi Şabi bünyesindeki Asayib Ehli Hak grubu sözcüsü Cevad Tılebavi telegram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Avustralya elçisini hedef alınması ve bu saldırıyı yaptığı iddia edilen grupların suçlanmasından kimin çıkarı olduğunu sormalıyız" dedi.

Şuana kadar saldırıyı üstlenen olmadı. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli