IRAK - Yolcu uçağı havadayken pilotlar kavgaya tutuştu

25-07-2018
Rûdaw
Etiketler Irak Uçak Hava Yolları
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Hava Yolları, uçak havadayken pilot kabininde kavga eden pilotların en sert şekilde cezalandırılacağını açıkladı.

 

Irak Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada, “Uçak havadayken pilot kabininde kavga eden iki pilot hakkında soruşturma başlatılmıştır. Kendileri en ağır şekilde cezalandırılacaktır. En hafif ceza uçuş izinlerinin iptal edilmesi olacaktır” denildi.

 

Pilotlara verlecek cezanın “ibretlik” olacağına vurgu yapılan açıklamada, sosyal medyada Irak Hava Yollarına yönelik “karalama” kampanyalarına da tepki gösterildi.

 

Pilotlar hakkındaki soruşturma sonuçlarının kamu oyu ile paylaşılacağına dikkat çekilen açıklamada, “Bu konuda sorumluluğu bulunan herkes gerekli cezaya çarptırılacaktır. Çünkü biz ülkemiz ve hava yollarımızın prestijini herşeyden üstün tutuyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Bugün sosyal medyada, 160 kişiyi taşıyan Irak Hava Yolları’na ait Boeing 737 tipi bir yolcu uçağını yöneten iki pilotun, uçak yerden 37 bin metre yüksekteyken kavgaya tutuştuğu şeklinde haberler yayılmıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli