Irak ordusu Mahmur Kampı üzerindeki ablukayı kaldırdı

05-06-2023
Etiketler Irak Mahmur Kampı PKK Türkiye
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak ordusu, etrafına tel örgü çekmek amacıyla iki haftadan fazla bir süredir kuşattığı Mahmur Kampı çevresinden çekildi.

Mahmur Demokratik Halk Meclisi’nden yapılan açıklamada, taraflar arasında varılan anlaşma neticesinde Irak ordusunun kamp etrafından çekildiği ve halkın gösterilerinin de sona erdiği bildirildi.

Irak İçişleri ve Savunma bakanlıklarından bir heyet, 20 Mayıs günü zırhlı araçlar, özel birlik ve polis eşliğinde Musul’un Mahmur ilçesindeki Mahmur Kampı'na giderek yetkililerle görüşmüş, kampın etrafının tel örgülerle kapatılacağını, güvenliğin ordu ile polis tarafından sağlanacağını, kampa giriş ve çıkışların tek yol üzerinden sağlanacağını ve yolların beton bariyerle kapatılacağını bildirmişti.

Ancak kamp yönetimi ve sakinleri bu duruma karşı çıkarak gösterilere başlamış, askerlerin kampın etrafında hendek kazmasına izin vermemişti.

1990’lı yıllarda köyleri yakılan ve devlet baskısı altında kaldığı için çoğunluğu Şırnak ve Hakkari’den göç eden Kürtlerin 1998’de kurduğu Mahmur Kampı'nda yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor.

Türkiye, PKK’yi gerekçe göstererek geçmişte birçok defa kampa hava saldırıları düzenledi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli