Irak hava kuvvetleri Kerkük’te, IŞİD hücrelerine operasyon düzenledi

23-02-2022
Rûdaw
Etiketler Irak Hava saldırısı IŞİD Kerkük
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak hava kuvvetleri bugün Kerkük’te, IŞİD hücrelerinin saklandığı sığınaklara hava operasyonu düzenledi.

Operasyonla ilgili Irak ordusu medya merkezi tarafından Twitter'dan açıklama yapıldı.

Açıklamada, F-16 savaş uçaklarının, Kerkük'ün Kuşkaya bölgesinde IŞİD'lilerin kaldığından şüphelenilen iki sığınağa hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Operasyonda IŞİD’in verdiği kayıplarla ilgili daha sonra ayrıntılı açıklama yapılacağı kaydedildi.

IŞİD 2014'te Irak'ta çok sayıda bölgenin kontrolünü ele geçirdi. Örgüt 2017'de bölgesel olarak yenilgiye uğratıldı, ancak çeşitli illerde bombalamalar, vur-kaç saldırıları ve adam kaçırma eylemleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

IŞİD kalıntıları, Kerkük, Diyala ve Selahaddin illeri de dahil olmak üzere, Erbil ile Bağdat arasında ihtilaflı olan bölgelerinde daha aktif durumda.

Irak hava kuvvetleri son aylarda IŞİD'e karşı çabalarını artırdı, örgütün çok sayıda sığınağını imha etti ve onlarca örgüt üyesini öldürdü.

IŞİD’e ait olduğundan şüphelenilen bir sığınağa daha önce yapılan ve 7 IŞİD’linin ölümüyle sonuçlanan hava saldırısından birkaç gün sonra bugün Kerkük'te IŞİD yeniden hedef alındı.

IŞİD’in geçen yıl düzenlediği 257 saldırıda, aralarında Kürt ve Iraklı güvenlik güçleri ile askerlerin olduğu 387 kişi hayatını kaybetti, 518 kişi de yaralandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka

Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için desteğe hazırız

Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin Ekimde yapılmasına karar verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İstenildiği takdirde seçimlerin yapılmasına yardım etmeye hazırız" dedi.