Berhem Salih’ten ‘çözüm’ içerikli Newroz kutlaması

21-03-2021
Rûdaw
Etiketler Berhem Salih Newroz Irak
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Newroz mesajında, Kürdistan Bölgesi hükümeti ile Bağdat arasındaki çözülmemiş konulara yasal çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Newroz mesajına, ünlü Kürt Şair Piremerd’in “Newroz” şiirinden “Em roji sali tazeye Newroze hatewe (Bu yeni yılın günüdür. Newroz gelmiştir)” dizeleri ile başlayan Salih, bu gün vesilesi ile Kürdistan ve Irak halkının bayramını tebrik ederek dünyada ve bölgede barış ve güvenliğin sağlanmasını diledi.

Salih, “Newroz zulme ve hakısızlığın son bulduğu tarihi bir dönüm noktası olduğu gibi özgürlüğün baskı ve esarete karşı zaferini temsil ediyor” dedi.  

Kürdistan Bölgesi ile Irak hükumeti arasındaki çözülmemiş sorunların, Kürdistan halkının hakları da dahil, Irak halkının haklarını koruyan adil ve yasal bir çözüme kavuşurulmasının önemine değinen Salih, “Bu Newroz’un uzlaşı ve anlaşma getirmesini” diliyorum ifadelerini kullandı.

Kazımi’den Newroz mesajı

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi de yayımladığı mesajda, tüm Iraklıların, Kürt halkının ve Newrozu kutlayan herkesin bayramını kutladı.

Kazımi, Irak'ın birliğine ve demokratik kazanımlarına bağlı kalmayı vurgulayarak, ekonomik zorlukları aşmayı beklentilerini dile getirdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli