Sadr: Mekke ve Medine için ciddi endişe olur

20-04-2019
Rûdaw
Etiketler Mukteda el-Sadr Irak Mısır ABD Mekke Medine
A+ A-
Haber Merkezi - Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda el-Sadr, Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin 2030 yılına kadar görevde kalmasının önünü açacak değişikliği eleştirerek "Mısır yeni bir otoriterin eline düştü" dedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Mısır'daki yeni anayasa değişikliğine değinen Sadr, "Mısır, kanun ve anayasayı kendisine göre şekillendiren yeni bir otoritenin eline düştü" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan ile Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) ilişkilerini güçlendirmesini değerlendiren Sadr, "Bu yakınlaşma Mekke ve Medine için ciddi anlamda bir endişe doğuruyor" diyerek tepki gösterdi.

Mısır Ulusal Seçim Kurulu Başkanı Laçin İbrahim önceki gün yaptığı basın açıklamasında, anayasa değişikliği için referanduma gideceğini söylemişti.

Açıklamada, oy verme işlemlerinin yurtdışında 19 Nisan, Mısır içinde ise 20 Nisan günü başlayacağı ve üç gün süreceği belirtilmişti.

Eğer referandumdan "evet" çıkarsa eski general ve şimdiki Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin 2030 yılına kadar görevde kalmasının önü açılmış olacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli