Irak’ta ABD üssüne roketli saldırı

19-10-2023
Rûdaw
Etiketler Irak Irak Yüksek Yargı Konseyi İslami Direniş Örgütü Ayn el-Esad
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak’ın Anbar vilayetinde bulunan ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esad hava üssüne roketli saldırı düzenlendi. Saldırının sorumluluğunu Irak'taki İslami Direniş Örgütü üstlendi.

ABD ve Uluslararası Koalisyon Güçleri askerlerinin bulunduğu Anbar’deki Ayn el-Esad askeri üssüne roketli saldırı düzenlendiği belirtildi.

Kendilerini silahlı bir grup olarak tanıtan Irak'taki İslami Direniş Örgütü’nden yapılan açıklamada, Ayn el-Esad üssüne roket saldırısı düzenledikleri belirtildi.

Reuters’ın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Ayn el-Esad üssüne saldırı yapıldığı ve patlama sesleri duyulduğu aktarıldı.  

ABD’li askerleri hedef alan söz konusu saldırının Irak'taki İslami Direniş Örgütü tarafından yapıldığı doğrulandı.

Irak'taki İslami Direniş Örgütü Hamas’ın israil’e yönelik saldırılarının ardından Irak’ta ortaya çıktıklarını duyurmuştu. Örgütün kadrosu ve faaliyetlerine ilişkin henüz her hangi bir bilgiye ulaşılamıyor.

ABD birliklerinin çoğunluğu Ayn el-Esad Hava Üssü, Camp Victory ve Harir Hava Üssü’nde olmak üzere Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde yaklaşık 2.500 askeri personeli olduğu tahmin ediliyor.

Temmuz 2021'de ABD Başkanı Joe Biden, ABD askerlerinin yılsonuna kadar Irak'tan çekileceğini ve yalnızca danışmanlık misyonu için ülkede az sayıda askeri güç bırakacağını duyurmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli