Irak İçişleri Bakanı’nın oy kullanması engellendi

18-12-2023
Etiketler Irak İl Meclis Seçimleri Abdulemir Şemeri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak İçişleri Bakanı Abdulemir Şemeri’nin il meclisi seçimlerinde oy kullanmasına izin verilmediği öğrenildi.

Irak İçişleri Bakanı Abdulemir Şemeri, Bağdat'ta oy kullanmak için kayıtlı olduğu merkeze gitti Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu görevlileri, Bakan Şemeri’nin oy kullanmasını engelledi.

Rûdaw’a konuşan Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Basın Ofisi Başkanı İmad Cemil, "İçişleri Bakanı'nın yanında özel oylamada kullanılan oy kartı vardı. Özel oylamada oyunu kullanmadığı için bugünkü seçimde oy kullanamıyor” dedi.

Bakana neden oy kullanamayacağını aktardıklarını belirten Cemil, "Bunun dışında oylama sorunsuz gerçekleştiriliyor. Tüm sandıklarda sorunları hızlı bir şekilde çözecek ekiplerimiz var" diye konuştu.

Irak’ın 13 vilayetinin yanı sıra Kerkük, Xaneqin ve Musul’daki il meclislerinin belirlenmesi için bugün yapılan seçimlerden önce geçtiğimiz Cumartesi günü güvenlik güçleri ile kamplarda yaşayan göçmenlerin katılımı ile yapılan özel oylama yapılmıştı.

Bugünkü il genel meclisi seçimlerinde 15 milyon 108 bin 135 kişi oy kullanma hakkına sahip. 

Seçimlerde 70 bağımsız aday da dahil, 38 koalisyon ve 28 partiden toplam 5 bin 904 aday 285 koltuk için yarışıyor.

Toplam 285 sandalyeden 75'i ise kadın kotasına, 10'u ise Hristiyan, Şebek, Ezidi ve Fayli Kürtler ve Sabai Mendailere ayrılmış.

Oy verme sürecini 206 bin 429 çalışan denetleyecek. Ayrıca süreci izlemek amacıyla sandıkların kurulduğu merkezlerde 111 bin 714 güvenlik kamerası yerleştirildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka

Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için desteğe hazırız

Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin Ekimde yapılmasına karar verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İstenildiği takdirde seçimlerin yapılmasına yardım etmeye hazırız" dedi.