Uluslararası Bağdat Su Konferansı’na Suriye ve Türkiye de davet edildi

18-04-2023
Etiketler Irak Su Konferansı Türkiye Suriye
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak'ın başkenti Bağdat'ta, Kürdistan Bölgesi heyetin de katılacağı "Uluslararası 3. Bağdat Su Konferansı" önümüzdeki ay düzenlenecek. Konferansa bu yıl Suriye de davet edildi.

Rûdaw’a konuşan Irak Su Kaynakları Bakanlığı sözcüsü Halid Şimal, 6-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan konferansın "Su ve İklim Değişikliği" başlıklarını ele alacağını söyledi.

Şimal, İran ve Türkiye’nin yanı sıra Suriye temsilcilerine de konferansa katılmaları için davetiye gönderdiklerini belirtti.

Konferansa Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Cumhurbaşkanı Latif Reşid, Irak Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi’nin yanı sıra, bazı ülkelerin büyükelçileri, finans ve su sektörlerindeki uluslararası kuruluşların temsilcileri de katılacak. 

Kürdistan Bölgesi Başbakanlığı Enerji İşlerinden Sorumlu Danışmanı Bewar Xinisi, "Kürdistan Bölgesi temsilcileri olarak bizler, Türkiye, İran ve Suriye temsilcileri ile birlikte konferansa davet edildik" dedi.

Bağdat Uluslararası Su Konferansı’nın ilki Mart 2021'de, ikincisi ise Mart 2022’de düzenlenmişti.

Irak, tarihinin en büyük bütçesin, onaylamak üzere ancak kuraklık riski ile karşı karşıya olan ülkede iklim değişikliğiyle mücadeleye ayrılan bütçe oldukça yetersiz görülüyor. Irak, dünya çapında iklim değişikliği riskinin en fazla etkileyeceği beş ülkeden biri durumunda.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli