IRAK - Uyuşturucu ile mücadele kapsamında 100 kişi idam cezasına çarptırıldı

16-05-2024
Etiketler Irak Uyuşturucu Sınır Muhafızları
A+ A-

Bağdat (Rûdaw) – Irak İçişleri Bakanlığı, son iki yılda 100'den fazla uyuşturucu kaçakçısının idam cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Irak İçişleri Bakanlığı sözcüsü Tuğgeneral Mikdad el-Miri, Bağdat’ta düzenlediği basın toplantısında, ülkede narkotikle mücadele, sınırların ve şehirlerde iç güvenliği hakkında bilgi verdi.

IŞİD savaşının ardından şehirlerdeki güvenliğin ordu tarafından polis teşkilatına devredilmeye başlandığını hatırlatan Miri, "Geçen yıl 6 ilin güvenliği polise devredildi. 2024 yılında ise 5 ilin daha güvenliği daha polise devredilecek. Bağdat, Basra, Kerkük ve Meysan vilayetlerindeki güvenlik dosyalarının devri önümüzdeki yıl gerçekleşecek" dedi.

Tuğgeneral Miri, Irak-Kürdistan Bölgesi ve Suriye sınırında beton duvar örüldüğünü belirterek “Şengal Dağı'nın 170 kilometre kuzeyinde, Suriye sınırında 618 kilometrelik beton duvar inşaatına başladık. Irak-Suriye sınırına ilk kez 400 kilometrelik iletim kablosu döşendi, 320 nokta Bağdat’tan canlı izlenebilecek” diye konuştu.

Aynı tedbirlerin İran ve Suudi Arabistan sınırları için de alındığını ve güvenliğin Irak Sınır Muhafızlarına devredildiğini aktaran Bakanlık sözcüsü, Suudi makamlarla yakın zamanda sınır güvenliği konulu bir toplantı yapacaklarını aktardı.

Arap ülkeleriyle birlikte suç ve suçlulara karşı mücadelede koordinasyon halinde olduklarını kaydeden Miri, "Uluslararası Arap Polisi ile eşgüdüm halinde bu yıl aranan 25 kişiyi teslim adlık ve diğer ülkelerde aranan üç kişiyi de Arap ülkelerine teslim ettik" dedi.

Hükümetin narkotikle mücadeleye büyük önem verdiğini vurgulayan Tuğgeneral Mikdad el-Miri, “Geçen yıldan bu yana yargılanması tamamlanan 100’den fazla uyuşturucu tüccarına idam cezası verildi” bilgisini paylaştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli