Irak Başbakanı Danışmanı: Erbil’e yönelik saldırının belgelerini BMGK’ye de sunacağız

16-01-2024
Etiketler Irak İran Erbil Saldırı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin danışmanı Hüseyin Allavi, Erbil’e yönelik saldırıyı araştıran komisyonun hazırlayacağı dosyayı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne ileterek İran hakkında şikayetçi olacaklarını söyledi.

 İran Devrim Muhafızları tarafından dün gece başkent Erbil’de çeşitli noktalara 11 balistik füze ile saldırı düzenledi.

Saldırılarda Kürt iş insanı Peşrew Dizayi, 25 Ocak'ta bir yaşına basacak olan kızı Jina Dizayi, evde misafir olarak bulunan ancak Bağdat’ta ikamet eden Iraklı iş insanı Kerem Mikhail ile Filipinler vatandaşı bir çalışan yaşamını yitirdi, 16 kişi de yaralandı.

Irak Dışişleri Bakanlığı, saldırıyla ilgili Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin talimatı ile Ulusal Güvenlik Müsteşarı'nın başkanlığında inceleme komisyonu kurulmasına karar verdiği duyurdu.

Rûdaw’a konuşan Sudani'nin danışmanı Hüseyin Allavi, araştırma komisyonun hazırlayacağı dosyayı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne ileterek İran hakkında şikayetçi olacaklarını söyledi.

Komisyonun 48 saat içerisinde araştırmalarının neticesini rapor halinde Başbakanlığa iletmesi bekleniyor.

Allavi, “Başbakan Sudani, ülkenin her tarafında güvenlik meselesine aynı gözle bakıyor, aynı ulusal hassasiyeti gösteriyor” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli